U borbi protiv bola nemojte mučiti sami sebe!

U situacijama kada vam obična glavobolja, migrena, križobolja ili neka druga bol odluče pomrsiti planove svoje povjerenje dajte superbrandu.

Bez obzira odakle dolazi i koliko nas često muči, bol je uvijek vrlo neugodan osjećaj kojeg se želimo riješiti čim brže i učinkovitije. Zanimljivi su podaci da gotovo da nema osobe koja nije iskusila barem jednom u životu glavobolju, bilo onu tenzijsku bilo migrensku. Tijekom života 70% populacije doživi jednu ili više epizoda boli u donjem dijelu leđa. Najveća učestalost je u dobi od 35-55 godina života, a u starijoj populaciji češće se javlja kod žena. Nesnosni menstrualni bolovi i grčevi u donjem dijelu trbuha problemi su s kojim se jednom mjesečno susreće velik broj žena reproduktivne dobi, posebno adolescentice, čak između 60-93% djevojaka.

Bol se definira kao neugodno osjetno i emocionalno iskustvo udruženo s aktualnim ili potencijalnim oštećenjem tkiva i najčešći je simptom u ordinaciji liječnika obiteljske medicine. Bol možemo podijeliti na akutnu ili kroničnu te na somatsku, koja nastaje podraživanjem perifernih receptora u oštećenom tkivu mišića, zglobova, kože... te visceralnu bol koja nastaje zbog ozljede unutarnjih organa. Može biti blaga te umjerena ili snažna kada je važno potražiti savjet liječnika.

A liječnici i ljekarnici će za liječenje blagih do umjerenih bolova, povišene tjelesne temperature ili pak simptoma prehlade i gripe vrlo često preporučiti ibuprofen. Ovaj lijek spada u kategoriju nesteroidnih antireumatika i vrlo je čest izbor kod različitih vrsta boli, ali i povišene tjelesne temperature. Ibuprofen djeluje na način da inhibira sintezu prostaglandina, molekula čije je djelovanje slično hormonima, odgovornih za nastanak boli.

Jedan od najprodavanijih ibuprofena na hrvatskom tržištu je i Brufen® Effect, bezreceptni lijek koji će pomoći u prevladavanju spomenute nelagode. Ovaj lijek odnedavno ponosno nosi i status Superbrends® što znači da je prepoznat kao kvalitetan i pouzdan proizvod koji čini razliku. “Dodjela prestižnog statusa Superbrands® velika je potvrda uspješno odabranog smjera u razvoju brand linije Brufen® Effect (ibuprofen). Naši kupci ga prepoznaju kao inovativan, kvalitetan i iznad svega pouzdan lijek za bol i vrućicu, a veliko nam je priznanje što je snagu brenda Brufen® Effect sada prepoznala i struka.”, rekao je Željko Ravlić, dr. med., Country Manager tvrtke Mylan, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Albanija i Kosovo.

Brufen® Effect se koristi za simptomatsko ublažavanje blage do umjerene boli poput glavobolje i migrene, neuralgije, zubobolje, boli u mišićima i zglobovima, boli u leđima, menstrualne boli te simptoma obične prehlade i gripe uključujući vrućicu. Što se doziranja tiče, većina smjernica dostupna je u pakiranju lijeka, no ako niste sigurni je li ibuprofen pravi izbor za vas svakako se posavjetujte s liječnikom ili ljekarnikom.

Brufen® Effect dostupan je u prilagodljivim formulacijama: tablete, granule ili pak sirup za djecu te različitim veličinama pakiranja. Brufen® Effect u granulama koje se otapaju u vodi i konzumiraju kao napitak s okusom naranče pritom zbog svoje formulacije djeluje brže zbog čega se ovaj proizvod i dodatno ističe.

Bol i povišena tjelesna temperatura vrlo su česta pojava osobito u sezoni gripe i prehlade. Dobro je pritom znati da na putu do ozdravljenja imamo vrijednog i pouzdanog saveznika kakav je upravo Brufen® Effect.

Više na www.brufeneffect.hr

PRIJE UPOTREBE PAŽLJIVO PROČITATI UPUTU O LIJEKU. ZA OBAVIJESTI O INDIKACIJAMA, MJERAMA OPREZA I NUSPOJAVAMA UPITAJTE SVOG LIJEČNIKA ILI LJEKARNIKA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 08:14