NAGRADNI NATJEČAJ

UKLJUČITE SE I OSVOJITE ULAZNICE za koncerte festivala 'ZG ETNO STAGE 2019.' ovog prosinca u Lisinskom

Ovog prosinca u maloj dvorani KD “Vatroslava Lisinskog” održava se prvi u nizu tradicionalnog festivala etno glazbe - “ZG ETNO FEST”

Nagradni natječaj je završio.

Dobitnici su:

  • Sanela Stiglić, Zagreb
  • Milica Tomljenović, Zagreb
  • Danica Marić, Zagreb
  • Radmila Završki, Zagreb
  • Tatjana Potkonjak, Zagreb
  • Ruszmira Tomasović, Jastrebarsko

________________________________________________________________

Od 16. do 17. prosinca Zagreb će ugostiti vrhunske glazbenike koji u svojim izvedbama istovremeno prožimaju prošlost i budućnost. Mala dvorana Vatroslava Lisinskog tako će na dva dana postati mjesto spajanja izvornih tradicionalnih melodija i suvremenih glazbenih aranžmana, a publiku će svojim izvedbama ugrijati Kries i Mostar Sevdah Reunion.

Prvu večer, 16. prosinca, kao domaćini ovog posebnog glazbenog događaja, otvorit će grupa Kries. Njihovo stvaralaštvo odličan je primjer uspješne simbioze tradicijske i moderne glazbe. Naslonjeni na arhaične hrvatske napjeve te nošeni šamanskom energijom pjevača Mojmira Novakovića, članovi grupe Kries svojim instrumentima povezuju prošlost (gajde, lijerica, udaraljke, kaval...) sa sadašnjošću (gitara, bas, bubnjevi). Kries ima kultan status na world music sceni. Svirali su i na brojnim svjetskim festivalima, a ovog prosinca predstavite će se i u intimnom prostoru “hrvatskog hrama glazbe”.

U utorak, 17. prosinca, s novim osvježenim konceptom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim publici će se predstaviti najveći bosanskohercegovački i mostarski kulturni ambasadori - Mostar Sevdah Reunion. Svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, pioniri sevdaha 21. stoljeća oduševljavaju publiku diljem svijeta! Spoj iskustva i mladosti, spoj sevdalijske elegije s balkanskim i romskim furioznim standardima okarakterizirat će ovu koncertnu večer.

"ZG ETNO STAGE” organizira se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Ulaznice za svaku koncertnu večer zasebno su u prodaji na blagajni KD „Lisinski“ te preko sustava Ulaznice.hr i Eventim.

__________________________________________________________

POKLANJAMO 6x2 ULAZNICE za prvu i drugu večer festivala ZG ETNO STAGE u Lisinskom u prosincu 2019.!

Uključi se u nagradni natječaj od pon., 09. prosinca do četvrtka, 12. prosinca 2019. do 11 sati i osvoji 2 ulaznice za prvu ili drugu večer.

Sve što trebate napraviti je odgovoriti na nagradno pitanje te popuniti obrazac svojim osobnim podacima kako bismo vas mogli kontaktirati u slučaju dobitka.

Imena dobitnika ćemo objaviti u pet., 13. prosinca 2019. nakon 12 sati u ovom članku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:39