Upoznaj povijest Marvel Cinematic Universea

Upoznaj povijest Marvel Cinematic Universea prije izlaska novih Osvetnika sljedeće godine i pripremi se za nastavak Rata beskonačnosti. Mi jedva čekamo!
 Iron Man i War Machine

Vraćam se doma nakon dugog i vrućeg dana. Jedva se vučem i ne prestajem razmišljati i u glavi rješavati slagalicu Marvelovog svemira. Punim si kadu hladnom vodom da dođem sebi i na mobitelu puštam Iron Mana – old but gold. Ulazim u kadu, startam film i, naravno, mobitel mi ispada iz ruke u vodu. Na svu sreću da imam novi LG G7 Thinq koji je vodootporan te ga samo brišem o ručnik i napokon krećem uživati.

Godina je 2008. Milijarder Tony Stark u Afganistanu isprobava svoju novu igračku, ni manje ni više, nego još jedno super-moćno oružje. Ali, nije imao sreće. Oteli su ga i zarobili u špilji usred pustinje i šrapneli mu se polako, ali sigurno kreću prema srcu. Tony dolazi do ekstravagantne ideje da u vlastita prsa smjesti reaktor iznimne snage. Implementacija je bila uspješna i Tony uspijeva pobjeći. Dobrano šokiran navedenim događajima, odlučuje ugasiti svoj program proizvodnje oružja. No, daleko od toga da je postao pacifist... Stvorio je super-odijelo kako bi se osobno borio protiv zločina. I pogodite tko je nastao! Naravno, Iron Man. Kako Tonyju centar pažnje uvijek godi, on javno objavljuje da je Iron Man na konferenciji za novinare koju uživo prati psihopat Ivan Vanko.

Iron Man

Pola godine kasnije, na Grand Prix utrci u Monaku, sada nabrijani Vonko, zvan Whiplash, napada Tonyja i uspijeva ga poraziti. Ali, Tony kao Tony ne odustaje i uz pomoć prijatelja Jamesa Rhodesa (War Machinea), na kraju natambura Whiplasha. U isto vrijeme, Nick Fury je prezauzet regrutacijom Osvetnika, jadni Thor koji je protjeran sa svog planeta slijeće u Novi Meksiko, Hulk se bori s neuspjelim super-vojnikom Abominationom i usputno razara ljepote New Yorka, a Kapetana Ameriku smrznutog pronalaze agenti S.H.I.E.L.D.-a u Arktičkom ledu. Još malo i ekipa je tu.

Iron Man i War Machine

Nakon par godina, baš kad je sve bilo divno i krasno, Loki narušava mir i tišinu na Zemlji po naredbi Titana Thanosa. Moćnu kocku punu neograničene energije – Teserakt, Thanos želi više nego kojot pticu trkačicu. U zamjenu za Teserakt, Thanos Lokiju nudi svoju vojsku kako bi lakše pokorio Zemlju. No, Loki je zaboravio da sad postoje i Osvetnici te je upisao još jedan težak poraz.

Osvetnici

Thoru akcije nikad dosta, pa godinu dana nakon velike bitke s Lokijem, napada i svladava Malekhita koji je opet tradicionalno bio zao, što ultimativno dovodi do ujedinjenja Devet kraljevstava. Iako mu Odin, njegov otac i vrhovni bog, nudi prijestolje Thor odbija sve zbog ljubavi i vraća na Zemlju k svojoj „djevojci“ Jane Foster, koja igrom slučaja dolazi do Kamena beskonačnosti Aethera. Dok je Thor ludo zaljubljen u Jane, Loki protjeruje Odina i preuzima mjesto vladara Asgarda.

Nakon priprema za Rat beskonačnosti, skokni na Vipov webshop prouči karakteristike LG G7 ThinQ poput Super Bright kamere i saznaj zašto je on vrhunac tehnologije (čuli smo da i Iron Man želi jedan).

Za nastavak priče nastavi nas pratiti!

Naš nagradni natječaj ipak nije mogao biti beskonačan, pa je došlo vrijeme da objavimo pobjednike. Najkreativnije odgovore dali su nam Saša Božić (Osijek) i Siniša Kruljac (Zagreb). Čestitamo ekipa, svemirski Marvel paket i Vip powerbank lete prema vama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:49