Upoznajte povijest mobitela koji je mijenjao svijet i svake godine nastavlja postavljati trendove

 
 Samsung promo

Ponekad je veće bolje, a Samsung je to i dokazao 2011. godine kada pokrenuo novu seriju mobitela – Galaxy Note, popularizirajući tako pametne uređaje s velikim zaslonima. Od modernizacije pametnih uređaja do kreativnih inovacija, Samsung je visoko postavio ljestvicu kada je riječ o pametnim uređajima.

Trendseter koji svake godine uspjeha iznenaditi i najzahtjevnije

Svaki početak se posebno pamti. Tako je i prvi iz sada već poduže serije Note uređaja mnogim korisnicima zasigurno ostao u vječnom sjećanju. Za one koje ipak treba podsjetiti - prvi Note donio je olovku, osjetljivu na dodir, koja je omogućila korisnicima preciznu kontrolu rukopisa, kao i 5,3-inčni Super AMOLED zaslon i za to vrijeme prilično velikih 1 GB RAM-a. Tada je još uvijek bilo dovoljno imati po jednu kameru sa svake strane uređaja. Stražnja kamera je bila razlučivosti 8 MP dok je prednja bila razlučivosti 2 MP. Ipak, promjene koje je pokrenuo i danas su vidljive.

Samo godinu dana kasnije stigao je Galaxy Note2 s još većim ekranom i naprednijom S Pen olovkom, za još bolje korisničko iskustvo. AirView aplikacija na tadašnjem Note2 promijenila je način korištenja svakodnevnih aplikacija. Korisnici su S Pen olovkom mogli brže i lakše pregledati mailove, kalendare i fotografije. Galaxy Note3 s umjetnom kožom predstavljen je 2013. godine i sa sobom je donio Full HD 5,7-inčni zaslon.

S Galaxy Note4 Samsung već je sljedeće godine podigao, tada visoko postavljenu, ljestvicu u proizvodnji vrhunskih pametnih uređaja. Note4 donio je brzo punjenje i senzor za otisak prsta koji su omogućili korisnicima da njihovi pametni telefoni uvijek budu napunjeni i sigurni. Također, u Note4 ugrađeni su i razni drugi senzori, kao što je senzor za praćenje rada srca i zasićenosti kisika, pomoću kojih su korisnici pratili svoje zdravstveno stanje.

Zakrivljeni zaslon pokrenuo trend koji traje i danas

Uz Note4 predstavljen je i Galaxy Note Edge, prvi Note sa zakrivljenim zaslonom, koji postavio temelje za zaštitni znak tvrtke Samsung – zakrivljeni edge zaslon. Galaxy Note5 predstavljen je 2015. godine. Riječ je o pametnom uređaju vrhunske izvedbe s novim značajkama S Pen olovke, na kojem je prvi put predstavljen Screen Off Memo koji je omogućio korisnicima brzo zapisivanje misli čak i kada je zaslon ugašen.

Galaxy Note8 je svojim zanosnim beskrajnim zaslonom redefinirao značenje premium pametih uređaja s velikim zaslonima. Dvostruka kamera na ovom uređaju omogućila je korisnicima da naprave savršene fotografije iz svakog kuta, a u potpunosti nova aplikacija Live Message da iskažu svoje emocije kroz animirane crteže koji postaju GIF-ovi.

Najnoviji Note – pogled u budućnost već danas

Krajem kolovoza 2018. godine predstavljen je i najnoviji dodatak svojoj vrhunskoj Note seriji – Galaxy Note9. Note serija oduvijek je uključivala posljednje inovacije tvrtke, a Note9 temelji se na nasljeđu premium pametnih uređaja. On pruža vrhunsku izvedbu uz novu, profinjeniju S Pen olovku, koju po prvi puta možete povezivati s drugim uređajima, te Samsungovu najpametniju kameru do sada koja omogućuje najsavršenije fotografije s pojačanim bojama i jasnom definicijom.

Note serija je oduvijek bila sinonim za premium tehnologiju i inovacije koje definiraju industriju. Od svoje prve inačice do posljednjeg nasljednika svojim inovativnim rješenjima i opcijama koje donosi korisnicima mijenjana je povijest ove industrije. Pogledajte što donosi budućnost mobilnih uređaja i osigurajte svoj novi Samsung Galaxy Note9 već danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:35