REEBOK AZTREK

Veliki povratak kultnih tenisica koje su obilježile devedesete

 

Sezonama već dobivamo reinkarnacije trendova koji su vladali devedesetim godinama prošlog stoljeća, a među njima su zasigurno i tenisice. Obuća koja je prije bila stvorena samo za sportske aktivnosti, s lakoćom je ušla u svaku poru života i postala zaštitni znak urbane mode.

Najnoviji povratak otkvačenih devedesetih u velikom stilu stiže nam iz Reeboka s modelom Aztrek. Dizajn ove fenomenalne tenisice seže u 1993. godinu, ali je doživio iznimne promjene naspram prve edicije u vidu tehnoloških poboljšanja.

Iako je Aztrek dobio ime iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, on je devedesetih godina bio itekako futuristički model koji je zahvaljujući svojoj estetici ubrzo postao ne samo tenisica za trčanje, nego tenisica koja izražava stav. Moguće je kako je upravo estetika Reebok Classica ono što ga je vinulo u zvijezde, baš kao i tada napredna tehnologija –HEXALITE.

Ukratko, tehnologija otporna na udarce bila je odgovor Reebok Classica konkurenciji u devedesetima, a ujedno je omogućavala bavljenje sportom, ali i udobnost nošenja na pločniku. Moda je postala sve upečatljivija, a kombiniranje tenisica sa svakodnevnim komadima postalo je osnova svakog looka. Prvenstveno je u trendu bila robusna tenisica koja se kombinirala s trenirkama, trapericama, hlačama mrkva kroja, ali i oversized jaknama, a detalji poput pletenica i perlica u kosi bili su poželjni kod oba spola. Ne pristajanje na kompromise i odabir drugačijeg puta bila je nit vodilja devedesetih, a slobodno se može reći kako je i danas.

Tako je i svakodnevna tenisica za trčanje doživjela instantni urbani makeover i postala inspiracija za ulični stil, dosljedan prvotnoj kvaliteti i intuiciji koju donosi Reebok. Upravo te reputacije brenda pridržavao se i iznimno talentirani dizajner, Christian Tresser koji je 25 godina kasnije uspio utjeloviti pomalo buntovni duh devedesetih s prepoznatljivim Reebok stilom u novom Aztrek modelu s prepoznatljivim vrhom od pet točaka.

Tresser je svoju kreativnost preusmjerio na dizajn ove siluete s osvrtom na devedesete. Model je i dalje zadržao ranija obilježja poput visine, Hexalite tehnologiju, ali i specifično bijelo gornjište, kontrastno crno brendiranje, 3M reflektivne točkice i vibrantnu mrežicu. Novi model, dinamične konture materijala između potplata te agresivnog vanjskog dijela, aktualizira atraktivan i robustan izgled tenisice koja je spremna za otkrivanje novih granica.

Reebok je udružio snage s poznatim reperom Lil Yachtyjem, a njihova suradnja rezultirala je fantastičnim prezentacijom jer je on upravo jedna reminiscencija devedesetih i samog mota “TAKE A DIFFERENT PATH”.

Lil Yachty je u svojoj karijeri uvijek tražio drukčiji put i koristio svoj kreativni prostor, odbijajući očekivanja drugih u potrazi za svojim originalnim zvukom. Za sezonu jesen/zima, Lil Yachty je predstavio Aztrek sa siluetom koja i dalje kombinira tehnološke funkcionalnosti, ali s retro dizajnom.

Visina tenisice je neznatno povišena pojačanjem u peti s najnovijom Reebok Hexalite tehnologijom. Asimetrična pojačanja daju dodatnu zaštitu na području prstiju, a crno crvena kombinacija boja savršeni street style look. Reebok Classic pokazuje kako upravo njegova kvalitetna klasika ostaje dostojna kultnog imena i u 2018. godini.

Odvažite se i vi i obilježite i 25. rođendan Azteka uz najurbanije tenisice ove sezone! Kupiti se mogu u Not Ordinary Sneaker Storeu/ NOSS-u u Zagrebu, Tkalčićeva 4, po cijeni od 749,00 kuna, a više o Azteku saznajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:21