Velikim otvorenjem u Zagrebu u Hrvatskoj počinje četvrti Europski Tjedan Sporta

Što učiniti za svoje zdravlje? Provjeri 22. rujna na Jarunu!

Velikim otvorenjem na zagrebačkom Jarunu 22. rujna u 11 sati počinje ovogodišnji, četvrti po redu, Europski tjedan sporta. U organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport pod motom #BeActive i ove godine posebnim programima kroz tjedan dana želi se potaknuti sve građane na tjelesnu aktivnost, jer su brojke koje govore o tome vrlo zabrinjavajuće.

promo

Naime, prema podacima Eurobarometra Hrvatska se nalazi u crvenoj zoni sa čak 56% građana koji se ne bave nikakvom tjelesnom aktivnošću, a istraživanje Središnjeg državnog ureda za šport pokazalo je još lošiju statistiku, pa je ta brojka na čak 62%. Zato će se i ove godine, od 22. do 30. rujna, održati niz programa i događanja kojima se želi motivirati građane i osvijestiti ih o tome koliko je bavljenje tjelesnom aktivnošću važno zbog očuvanja i poboljšanja njihovog zdravlja.

promo

„Samo pola sata tjelesne aktivnosti dnevno može napraviti jako puno za naše zdravlje, a vjerujem da toliko vremena svatko može odvojiti. Zato pozivam sve da nam se pridruže na Jarunu u što većem broju, odaberu svoju aktivnost i bave se njome cijelu godinu“, poručila je državna tajnica Janica Kostelić.

promo

Na otvaranju na Jarunu od 11 sati na središnjoj livadi između ulaza Hrgovići i Hrvatskog sokola bit će postavljeno veliko športsko selo gdje će se građanima predstaviti više od 40 različitih športova i aktivnosti. Svatko će moći isprobati športove poput odbojke, kuglanja, veslanja, mačevanja, plesa, ragbija, stolnog tenisa, raznih borilačkih vještina i raznih oblika vježbanja vođenih licenciranim trenerima te odabrati ono što njemu najbolje odgovara.

promo

Europski tjedan sporta želi ukazati i na problem sjedilačkog načina poslovanja, jer iako sve manje vremena nalazimo za kretanje, to ne bi trebao biti izgovor za izbjegavanje tjelesne aktivnosti. Prošetati ili voziti bicikl na putu do posla, koristiti stepenice umjesto dizala, izvoditi jednostavne vježbe kojima aktiviramo naše mišiće čak i kad sjedimo za pisaćim stolom prilika su da i na radnome mjestu budemo aktivni.

Stoga je 27. rujna rezerviran kao fokus dan Europskog tjedna sporta za vježbanje na radnom mjestu, ali ako ne stignete vježbati na radnom mjestu, to možete učiniti nakon posla u jednom od brojnih fitness centara i klubova diljem Hrvatske koji će tijekom Tjedna otvoriti svoja vrata svim građanima.

promo

Novitet u sklopu Europskog tjedna sporta je #BeActive Night koji se ove godine održava po prvi puta. Posjetioci pulskog Amfiteatara 29. rujna s početkom u 20 sati imat će priliku doživjeti vježbanje na potpuno drugačiji način. Radi se o konceptu noćnog vježbanja koji će biti upotpunjen atraktivnim plesnim točkama i light-showom uz podršku DJ-a. Izvodi se pet različitih vođenih grupnih fitness programa u trajanju od 15 minuta i to redom:

  • Aerobic hi-lo uz trenericu Larisu Drinković Škalic (Aerobic centar Pump'n'jump)
  • Boxing fitness uz trenericu Barbaru Drinković Višković (Sportski Centar Planet sport)
  • Total body workout uz trenera Ervina Karamana (Sportski Centar Planet sport)
  • Salsa Jam uz trenera Fabrisa Radina (Plesni Centar „Studio“, Pula)
  • Power yoga uz trenericu Luciu M. Omrčen (Centar pozitivne energije Surya)

Kako bi predah među vježbama bio zanimljiviji pobrinut će se AB original, Cheerleading klub Zagreb, Studio Pula i USB Poreč plesne skupine. Svi su dobrodošli pridružiti se ovom događaju koji će dokazati kako vježbanje može biti zabavno i zanimljivo.

Vježbanju pod zvijezdama odnosno inicijativi #BeActive Night uključili su se i drugi gradovi, pa će tako građani Osijeka, Splita, Zagreba i Rijeke u isto vrijeme kada i građani u Puli moći uživati u programu vježbanja s poznatim trenerima i trenericama.

promo

Dodatne informacije i prijavu za #BeActive Night u Puli, kao i popis fitness centara i klubova koji će od 22. do 30. rujna otvoriti svoja vrata građanima možete pronaći na internetskim stranicama Europskog tjedna sporta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:12