ETRAINER

Vježba za koju ćeš uvijek naći volje i slobodnog vremena

eTrainer je sustav koji ti omogućuje da uz pomoć računala i internetske veze iz sigurnosti svojeg doma komuniciraš i zajedno vježbaš sa svojim osobnim trenerom – u vrijeme koje ti najbolje odgovara i bez straha od komentara i pogleda drugih osoba.
 Neja Markićević / CROPIX

Ako želiš smršavjeti ili oblikovati svoje tijelo, a nemaš dovoljno slobodnog vremena i nelagodno se osjećaš prilikom odlaska u fitness centar ili teretanu, eTrainer je prava stvar za tebe! Da sustav doista funkcionira potvrđuje nam i Barbara iz Zagreba s kojom smo nedavno razgovarali i koja već pola godine uspješno vježba uz pomoć eTrainera.

Što te je privuklo da isprobaš eTrainer?

Definitivno praktičnost. Trebalo mi je nešto da me pokrene, a nisam imala dovoljno vremena i volje. Iskreno, tražila sam isprike da ih ne nađem! I sami znate kako je to, nije jednostavno promijeniti neke navike, a kada tek pomisliš na fizički napor, znoj, bolne mišiće i iscrpljenost koji te čekaju kada počneš vježbati, dođemo na onu staru"počinjem sutra, ali stvarno" i tako stalno. S eTrainerom sam počela u travnju i to bez previše premišljanja. Surfala sam po internetu, pronašla stranicu na tražilici i dogovorila prvo vježbanje već sljedeći dan. Svidjelo mi se to da se vježba putem interneta i kada god mi odgovara pa zapravo više nisam ni imala neki izgovor da ne probam je li to za mene ili ne.

Kako je izgledao tvoj prvi sat s osobnim trenerom?

S Mladenom? Vrlo ugodno! Porazgovarala sam s njim, a on mi je postavio nekoliko pitanja da vidi u kakvoj sam kondiciji. A onda smo zajedno napravili nekoliko vježbi na temelju kojih je mogao ocijeniti koliko intenzivno mogu vježbati. Na kraju mi je dao gomilu super savjeta o pravilnom držanju tijela tijekom vježbi i pitao me jesu li mi se vježbe svidjele i hoćemo li nastaviti.

Zašto si odlučila nastaviti s treninzima?

Zbog toga što su mi to prvo iskustvo vježbanja i kontakt s trenerom bili jako dobri. Vidjela sam da to nije tako teško i zahtjevno kako sam mislila i ono što je najvažnije, svidjela mi se privatnost. Malo sam u početku bila nervozna kako će ići video konferencija jer se ipak prvi puta susrećete s čovjekom i još na takav način, ali ta je nelagoda odmah prošla. Ipak su to profesionalci koji znaju što rade i kako razbiti tu prvu tremu. Odlučila sam nastaviti s treninzima jer mi ne uzimaju puno vremena i mogu ih raditi od kuće, što mi je ogroman bonus. I naravno, zato što postižu rezultate.

Neja Markičević / CROPIX
Videokonferencija osigurava stalnu komunikaciju s vašim trenerom koji vas vodi kroz vježbe bilo da ste kod kuće ili na putu.

Koje vježbe su ti bile najlakše, a koje najizazovnije?

Sklekovi su mi bili prilično teški, ali uz Mladenovo bodrenje sam ipak uspjela napraviti seriju i zadržati pravilan položaj tijela. Najlakše su mi bile vježbe zagrijavanja i istezanja, ali vjerujem da su one i inače najlakše, osim ako čovjek ima jako nefleksibilne zglobove i mišiće.

Kakve si rezultate postigla i u kojem vremenu?

U početku sam vježbala jednom tjedno pa mi je to izgledalo nekako malo. Kasnije sam prešla na dva i na kraju na ritam od tri puta tjedno. Uglavnom vidite prve prave rezultate nakon mjesec-dva vježbanja. Ono što ćete nakon nekog vremena primijetiti je to da imate stvarno bolju kondiciju. I to ne samo prilikom vježbanja nego i u svakodnevnim poslovima. Promjena se ne događa preko noći, ali se stvarno vidi kada se sjetite kako vam je bilo prije. Nakon par mjeseci će krenuti vidljive promjene na tijelu. Budite strpljivi i svakako se na početku slikajte za usporedbu kasnije!

Koristiš li neku posebnu opremu i računalo za vježbanje?

Obična trenirka, tenisice koje dobro drže nogu i standardni laptop s kamerom, mikrofonom i zvučnicima. To je sve što treba. Ja koristim Mac, ali sve radi isto na PC-ju, evo i Mladen ga koristi. Nakon treninga se fino otuširaš u svojoj kupaonici i to je to!

Pomaže li ti tvoj osobni trener na još neke načine osim samog vježbanja?

Mladen mi daje savjete vezano uz pravilnu prehranu te vježbe istezanja i pravilnog držanja tijela prilikom hodanja i sjedenja.

Neja Markičević / CROPIX
Mladen i Barbara - s eTrainerom se vježba ugodnije i pametnije!

Jesi li već imala priliku koristiti eTrainer na putu ili odmoru?

Nisam još, ali kada budem, sve bi trebalo biti slično kao i doma, na stranu druga soba i kupaonica. Kod kuće imam brzi fiksni internet pa još nisam isprobala kako sustav radi preko mobilne mreže ili nekog drugog Wi-Fija, ali Mladen mi kaže da je i ta brzina sasvim dovoljna da se dobro vidimo i čujemo.

Jesi li naišla na neke probleme u korištenju eTrainera?

Nisam. Meni sve radi dobro i bez ikakvih problema. Na stranici preporučuju korištenje Chrome internetskog preglednika radi video tehnologije koju koristi za video konferenciju, a on se instalira s Googleovih stranica u par klikova i to je to. Može ga se preuzeti izravno i s eTrainerovih stranica jer su postavili linkove pa ga ne morate tražiti.

Što bi za kraj rekla o eTraineru – radi li sustav i bi li ga preporučila drugima?

He he, klasično pitanje! Da, naravno da bih ga preporučila jer sustav radi, vrlo je praktičan i što je najbolje bez nekog pritiska motivira na zdravo vježbanje. Ne morate mi vjerovati ako ne želite. Možete sve probati i sami jer je prvi trening besplatan. Ja znam da je meni super!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:40