Vrijeme je za proljetno čišćenje - vlasišta!

Jeste li znali da jedna vlas može izdržati najmanje 100 grama težine, a da ne pukne? Ako uračunamo sve vlasi kose, tada prosječno vlasište ima nosivost od najmanje deset tona! Iako je tako snažno, ono u nekim slučajevima može postati izrazito osjetljivo.

Dva su najčešća tipa problematičnog vlasišta: perut i ispadanje kose, a mi ćemo vam pomoći u njihovom smirivanju.

Problem: perut

Čak oko polovine svijeta pati od peruti, i to češće muškarci nego žene. Perut je kronično stanje vlasišta koje karakteriziraju ljuskice i prhutanje ponekad povezano s crvenilom i svrbeži, a razlikujemo suhu i masnu perut. Suha nastaje uslijed prevelikog isušivanja ili oštećenja vlasišta, dok je masna posljedica poremećaja rada žlijezda lojnica i očituje se u vidu žutih i masnih naslaga između vlasi kose.

Rješenje

Kod problema peruti potrebno je njegovati kosu šamponima protiv peruti. Da biste postigli optimalne rezultate šampon treba koristiti redovito, prilikom svakog pranja kose i ne zamjenjivati ga drugim šamponima. Naravno, važno je da odaberete šampon koji će bit vaš najbolji saveznik. Asebon šamponi pomoći će vam da u borbi protiv peruti pri čemu možete odabrati Asebon šampon protiv masne prhuti za normalno do masno vlasište ili Asebon šampon protiv suhe prhuti za suho vlasište koji sadrži za vlasi ekstrakt lana koji hidratizira i njeguje vlasište.

Problem: Ispadanje kose

Ispadanje kose nije neuobičajeno; gubitak 50 do 100 vlasi kose dnevno smatra se normalnom pojavom u životnom ciklusu kose (faza rasta - faza mirovanja - faza ispadanja). No, ukoliko primijetite veći gubitak gustoće kose, potrebna je intervencija kako biste smanjili njezino ispadanje i potaknuli ponovni rast vlasi.

Rješenje

Danas postoje brojni šamponi protiv ispadanja i gubitka gustoće kose, pa čak i prirodni poguščivači kose koji vam uz redovito korištenje mogu pomoći u rekonstrukciji vlasišta. Ako se borite protiv ispadanja kose, saveznika možete potražiti u proizvodima marke Kron - od losiona protiv ispadanja kose koji ujedno potiče rast kose do regeneratora koji jača korijen kose i obnavlja strukturu tankih i rijetkih vlasi obavijajući je protiv pucanja. Dakako, nemojte zaboraviti da se zdrav rast kose postiže i iznutra, uravnoteženom prehranom i optimalnom opskrbom tijela hranjivim tvarima. Kod prekomjernog ispadanja kose potražite podršku u Fitoval kapsulama koje korijen kose opskrbljuju tvarima potrebnim za rast i regeneraciju, jačaju kosu, poboljšavaju te ubrzavaju njezinu regeneraciju.

U travnju si još lakše možete priuštiti makeover vlasišta. Ako od 1. do 30. travnja zamijenite samo 15 active beauty bodova u dm-u, ostvarit ćete 30 % popusta pri kupnji jednog ili više proizvoda odabranih brandova za problematičnu kosu i vlasište kao što su Kron, Subrina Recept, Mikro kosa, Fitoval i Asebon. Više informacija saznajte na: http://www.dm-drogeriemarkt.hr/osjetljivovlasiste

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:03