ZANAT ZA BRISANJE BOLNIH SJEĆANJA

Zamislite moć da izbrišete tugu i zaboravite bol. Zauvijek.

Bridget Collins UVEZS engleskoga prevela Jelena Pataki

ZAMISLITE MOĆ DA IZBRIŠETE TUGU.

ZAMISLITE MOĆ DA ZABORAVITE BOL.

ZAMISLITE MOĆ DA SAKRIJETE TAJNU.

ZAUVIJEK.

Radnjom podijeljenom u tri dijela, Uvez nas uvodi u svijet Emmetta Farmera, mladića iz ruralnog dijela Engleske, koji je nakon duge i teške bolesti trebao početi raditi kao šegrt kod Knjigoveže – majstorice zanata uvezivanja misli i sjećanja u knjige. Naučit će ručno izrađivati prekrasne sveske, a u svaki će uvezati nešto posebno i izvanredno: uspomenu. Postoji li nešto što želite zaboraviti, pomoći će vam. Vaša prošlost bit će sigurno pohranjena u knjizi i nikada se nećete morati prisjetiti svoje tajne, ma koliko stravična bila.

Knjigoveštvo je izniman zanat, ali i zanat koji podliježe predrasudama i strahovima, jer jednom kada uvežete svoje sjećanje, ono više nije vaše, otvoren vam je put bez boli i patnje. Ipak, svatko tko dođe do knjige s vašim imenom može doznati vaše najmračnije tajne, pa ne čudi što su se u svijetu Uveza knjige smatrale opasnima i zlima. To je svijet u kojem se ne čitaju romani i pripovijetke, nego tuđa sjećanja, kontroverzni događaji, opisi ratova ili pak ljubavne priče osoba koje su ih proživjele i uvezivanjem zauvijek izgubile.

Emmett zaranja u novi život, uči tajne zanata, ali i nailazi na nešto što nikada nije očekivao – knjigu koja nosi njegovo ime. Tajna pohranjena u toj knjizi promijenit će njegov pogled na svijet, otkriti bolne uspomene i natjerati ga da se svom snagom bori za ono što je u toj knjizi izgubio.

Iznimno primamljiv i raskošan, Uvez je roman koji će svojom dosjetljivošću, intrigama i ljubavnom pričom izvan okvira zaokupiti vašu pozornost i natjerati vas da se zaljubite u njega.

„Prava poslastica… gotička, maštovita i mračna priča.“ THE TIMES

Uvez je kriška torte tamne čokolade s osvježavajućim, slasnim punjenjem od maline. Raskošna zabava u gotičkome stilu. Očaravajuće.“ Tracy Chevalier, autorica romana Djevojka s bisernom naušnicom

BRIDGER COLLINS studirala je glumu na Londonskoj akademiji glazbene i dramske umjetnosti po dobivanju diplome iz engleskoga jezika i književnosti King's Collegeu u Cambridgeu. Autorica je sedam priznatih romana za mlade i producentica dviju scenskih izvedbi. Uvez je njezino prvo djelo za odrasle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:17