Zaradite zahvaljujući visokim cijenama otkupa zlata: 265 kn/čisto zlato i 150 kn za 14 kt!

Velika edukativna kampanja o otkupima zlata koju je prošli mjesec pokrenuo hrvatski lanac srebrnarnica Argentum s ciljem informiranja građana o opasnostima koje se kriju kod ulaska u pogrešnu otkupnu stanicu pokazala se više nego uspješnom. „Iako smo kampanju lansirali usred ljeta u svih naših 48 srebrnarnica Argentum diljem Hrvatske još uvijek svakodnevno bilježimo pojačan dolazak građana koji dolaze provjeriti da li zaista za otkup zlata isplaćujemo toliko visoke iznose“, rekao je Mihael Palić, direktor maloprodaje tvrtke Argentum.

Prema njegovim riječima, nakon provjere cijena otkupa veliki broj građana odluči se na otkup zlata u srebrnarnicama Argentum, no dio njih otkup je već napravio u nekoj drugoj poslovnici te se Argentumovim djelatnicima dolaze požaliti na to. „Naravno, nama je u interesu da građani koji trebaju novac i žele zaraditi na otkupnoj cijeni zlata odaberu naše poslovnice, ali uz to sada smo imali priliku susresti one građane koji su otkup prije naše kampanje izvršili u nekim drugim poslovnicama, koji su nasjeli na cjenkanja i za svoje zlato dobili puno manje novca nego što su zaslužili“, objasnio je Palić.

Podsjetimo, u kampanji Zlatna ovca sa sloganom „Ne budite ovce, pazite na svoje novce“ u kojoj se na duhovit i pristupačan način informira građane o opasnostima koje se kriju kod ulaska u pogrešnu poslovnicu za otkup zlata, a kojih je na hrvatskom tržištu i dalje veliki broj, ističe se Argentumova otkupna cijena od 150 kuna za jedan gram 14 karatnog zlata i 265 kuna za jedan gram 24 karatnog, čistog zlata. Stanje na tržištu je takvo da neki otkupljivači građanima nude samo 60 kuna za jedan gram 14 karatnog, najčešćeg zlata kojeg građani imaju, umjesto 150 kuna po gramu što bi dobili u Argentumu – a što je više nego dvostruko. Također, razlog je i taj što većina otkupljivača svoje cijene nije regulirala onima na svjetskoj burzi plemenitih kovina kao što je to slučaj u Argentum srebrnarnicama.

„Na kampanju smo se odlučili jer je kontinuiranim praćenjem cijena otkupa zlata u zemlji dokazano da građani svakim danom gube na tisuće kuna jer se nisu na vrijeme informirali o najboljim cijenama otkupa zlata. Pojedini otkupljivači i dalje iskorištavaju neznanje klijenata i ne isplaćuju im zasluženu svotu ali ih je zbog naše kampanje sada nešto manji broj“, naglasio je Mihael Palić te dodao da će s ovom edukativnom kampanjom nastaviti i iz razloga što se u rujnu, zbog troškova vezanih za početak školske godine i povratka građana sa ljetovanja, očekuje poseban interes za otkupe zlata.

Da je riječ o pravoj prilici za zaradu i izvrsnom načinu za brzi dolazak do gotovine pokazuje podatak da su cijene otkupa zlata nedavno ponovo narasle zbog Brexita, referenduma kojime je izglasan izlazak Velike Britanije iz EU, a utjecaj su izvršile i promjene u cijeni američkog dolara koje se izvjesne sve do kraja godine kada se očekuje da bi američka središnja banka mogla podići kamatne stope, sada nižene zbog poticanja ekonomije i zapošljavanja.

Više informacija potražite na www.argentum.hr ili na besplatnom telefonu 0800 59 59.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 17:59