Zdravlje bez kemikalija i nuspojava! Otkrijte moći tretmana akupunkturom

 

Je li Vam Vaš doktor medicine prepisao ciklus akupunkture? Vjerojatno ne. Akupunktura je zdravstveno i znanstveno priznata i dokazana metoda koja služi za uspješno liječenje bolnih stanja i neravnoteža u tijelu. Srećom, raste svijest o znanstveno dokazanim prednostima akupunkture.

Što je zapravo akupunktura? Akupunktura je jedna od najstarijih metoda liječenja u svijetu, a svoje korijene vuče iz drevne Kine, gdje se uspješno prakticira već preko 5000 godina. Tretmani se rade potkožnim umetanjem igala napravljenih od plemenitih metala, a broj i dubina ovise o stanju koje liječi.

Sam tretman je opuštajuć, relativno bezbolan i moguće ga je kombinirati s modernom, zapadnjačkom medicinom ovisno o željama i potrebama pacijenata. Kod akupunkture energija djeluje u skladu sa krvožilnim, plućnim, živčanim, probavnim, mokraćnim, mišićnim i drugim sistemima u ljudskom tijelu. Ako je protok „naše“ vitalne, životne energije iz bilo kojeg razloga usporen ili blokiran slabi naš imunološki sustav i postajemo neotporni za razne bolesti i slabosti organizma. Stimulacijom jedne ili više akupunkturnih točaka uspostavlja se ravnoteža organizma i harmonije tijela, emocija i duha.

Donosimo Vam najvažnije značajke akupunkture koje potvrđuju sve veću popularnost među pojedincima koji su se uvjerili u djelovanje ovog moćnog tretmana:

  • Akupunktura liječi više od same boli: većini je vjerojatno prva pomisao na akupunkturu- uklanjanje boli kao što je primjerice bol u leđima, vratu ili glavobolja. Iako pokazuje izvrsne rezultate kod liječenje boli, s akupunkturom možete tretirati mnoštvo tegoba kao što su primjerice: neplodnost, menstrualna bol, alergija, astma, probavni problemi, autoimuni poremećaj, prestanak pušenja, liječenje pretilosti, smanjenje celulita pa čak i prestanak pušenja.

Akupunktura djeluje i na fizičke i na psihičke simptome, pa je stoga odličan izbor i kada je stres glavni uzročnik fizičkih problema.

  • Nema nikakvih nuspojava: iako tanke igle koje se primjenjuju pri tretmanu mogu ostaviti blage modrice, jedna od najvećih prednosti akupunkture je da ne nosi apsolutno nikakav rizik od nuspojava.
  • Velika prihvaćenost u svijetu: iako drevna metoda, akupunktura je u zadnje vrijeme prepoznata u znanstvenoj zajednici širom svijeta.

Akupunkturu se primjenjuje kod pedesetak bolesti, čije područje primjene je preporučila Svjetska zdravstvena organizacija 1979. godine, a naročito se koristi za;

  • ublažavanje simptoma odvikavanja od ovisnosti; pušenje, debljina, alkohol
  • ubrzava oporavak tkiva i ozdravljenje kod raznih bolesti
  • ublažava razne bolove
  • smanjuje upale
  • poboljšava cirkulaciju krvi
  • jača imunološki sustav i obrambene snage organizma
  • relaksira mišiće i pomaže vratiti organizmu homeostazu – ravnotežu

Akupunktura zaista predstavlja idealan tretman bilo da se radi o prevenciji, liječenju postojećih stanja ili poboljšanju općeg blagostanja. Ovaj tretman koji je izdržao “test vremena” ostavlja na Vama samo izbor svojeg budućeg stručnjaka akupunkture. Za Vas smo izdvojili nekoliko mjesta na kojima se možete potražiti vrhunske tretmane i savjete:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 08:05