HANZA HUB

ŽELJEZNICA ZA BUDUĆNOST

HŽ Infrastruktura najveći je korisnik fondova EU u prometnom sektoru u RH s maksimalnom stopom sufinanciranja EU od 85 posto. Obnova, modernizacija i gradnja željezničke infrastrukture/mreže pridonosi gospodarskom, socijalnom i demografskom razvoju i napretku RH. U razdoblju od 2020. do 2024. godine planirane investicije iznose 14,2 milijarde kuna. Riječ je o velikom investicijskom ciklusu koji je prilika za angažman i rad domaćih i stranih tvrtki.

Dugoročni cilj HŽ Infrastrukture je ponuditi atraktivnu, brzu, sigurnu i ekonomski konkurentnu prometnu uslugu. Podizanje razine sigurnosti na željezničko-cestovnim prijelazima, veće brzine vlakova i kraće vrijeme putovanja.

Bolja povezanost luka i željeznice - intermodalni teretni prijevoz te unapređenje prigradskog prometa kao i bolja povezanost i veća mobilnost građana ciljevi su investicijskog ciklusa.

HŽ Infrastruktura radi na osiguranju kvalitetne i specijalistički obrazovane radne snage. Prošle je godine započela, a i ove godine nastavlja proces zapošljavanja mladih ljudi koji izlaze na tržište rada na radna mjesta u izvršnoj službi i u sektorima u kojima prevladavaju inženjerske struke.

Posebno je važno istaknuti da je željeznica ekološki prihvatljiv oblik prijevoza.

Hanza Media organizira online panel u ponedjeljak 1. lipnja koji možete pogledati na našoj platformi Novac.hr od 14 sati.

U panelu „Željeznica za budućnost“ će govoriti:

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture

Ivan Kršić, Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture

prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, dekan Fakulteta prometnih znanosti

Voditelj: Krešimir Žabec, novinar Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:09