Zimska akcija s prilično velikim osjećajima

 
 Edward Groeger

Osjećaj iščekivanja teško se može nadmašiti. Stajati na vrhu i gledati prema dolje, udišući pritom hladan i kristalno čist planinski zrak– i onda se odjednom sjuriti nizbrdo. Pozdravljam te, o bezgranična slobodo!

Svejedno radi li se o skijanju, bordanju, freeridingu ili turnom skijanju, sve te discipline imaju nešto zajedničko: neopisiv osjećaj sreće. Kao onda kad vas kod svakog zavoja obavije bockajući snježni oblak. Ili kada na skijama za turno skijanje preko blještavih snježnih polja osvojite neki od zabačenih snježnih vrhova, odakle se čuju samo zvuci prirode. Ili možda samo od pogleda na planine pod debelim snježnim pokrivačem. Priroda i sloboda ovdje zajedničkim snagama čine fascinantnu kombinaciju.

Onda, što je ljepše? Radost iščekivanja ili ipak sama avantura? Teško je reći.

Austrijskih top 10 obiteljskih skijališta

Dani kao iz bajke. Pogled na planine pod debelim snježnim pokrivačem automatski budi osjećaje sreće. Na jednoj strani djeca rade svoje prve skijaške korake, dok istovremeno na drugoj strani odrasli savladavaju duge spustove carving tehnikom.

Raurisertal: Obiteljsko skijalište Rauriser Hochalmbahnen posebno će oduševiti početnike i obitelji. Posebne cijene za obitelji i obitelji s malom djecom.

Schischule Mallnitz

Wildkogel-Arena: Wildkogel-Arena posebno je popularna među obiteljima, prvenstveno zbog svojih 64 kilometra preglednih staza s 85 posto plavih i crvenih spustova.

Salzburger Saalachtal: Četiri škole skijanja i natkriveni čarobni tepih za najmlađe

Saalfelden-Leogang: Brojne plave staze, no također i spustovi za napredne skijaše

Kreischberg: Lift za vježbanje i dinopark, kao i tri tubing staze pored planinske postaje oduševit će sve uzraste.

Dachstein West: Ljupko skijalište s dojmljivim pogledom na planine

Peter Burgstaller

Obiteljsko skijalište Golzentipp: Pristupačne cijene i 2 vučnice usred sela čine ovo skijalište posebno privlačnim za obitelji

Wilder Kaiser Brixental: Skijalište koje je više puta zaredom proglašavano najboljim skijalištem na svijetu

Donnersbachwald/Riesneralm: Donnersbachwald se diči prvim austrijskim skijaškim poligonom za djecu te nudi savršene uvjete za početnike i one naprednije

Innsbruck Tourismus

Serfaus-Fiss-Ladis: Kinderschneealm i dječji Murmli park u Serfausu, kao i Bertas Kinderland u Fissu, usrećit će ne samo one najmlađe

Top 10 austrijskih snowboard parkova

Tricks, Twists i Turns! Austrijski snowboard parkovi obiluju raznoraznim akrobacijama. Uzbudljivi half pipe-ovi ili spektakularni fun parkovi – što god da odaberete, doživljaj je jedinstven!

Zauchensee-Flachauwinkl: Cool snowboard park za djecu i početnike

Peter-Podpera

Kitzsteinhorn: Pod suncem na ledenjaku, sa savršenim liftovima i svakodnevnim održavanjem!

Ischgl: Dva parka („All Fun“ i „Improve your skills“ ) te Fun area (“Get Stoked”)

Kitzbühel: Novi pro-kicker nasuport parka ima table u dužini od 21m , zahvaljujući čemu se definitivno ubraja među big jumps.

Wolfgang-Zajc

Sölden: Odličan izbor kickera i raznovrsna ponuda railova, boxova, wallrides i brojnih drugih featuresa.

SkiWelt Wilder Kaiser Brixental: četiri zabavna parka s izuzetnom freestyle ponudom.

Schopernau im Bregenzerwald: beskrajne powder staze i backcountry kickeri za sve razine znanja

Snowpark Gastein: Bordanje i freeride na 1900 metara nadmorske visine

Obertauern: Atraktivan snowpark s 40 elemenata na 3 staze

Absolut Park Flachauwinkl: Najveći austrijski snowboard park u dužini od 1,5 km i s oko 100 različitih obstacles

Wolfgang-Zajc

10 najljepših austrijskih klizališta

Na klizaljkama po zaleđenim jezerima ili poput zrcala zaglađenom umjetnom ledu, to je pravi zimski užitak. Mnoga austrijska jezera i ribnjaci se tijekom zime zalede, dok klizališta u gradovima svoja vrata uglavnom otvaraju već u studenom.

Weissensee je najveća prirodna ledena površina u Europi koje se redovito zaledi i pogodna je za klizanje. Od sredine prosinca do početka ožujka na 40 cm debeloj ledenoj površini ne uživaju samo pasionirani klizači, već se ondje mogu vidjeti i konjske zaprege, kao i mnogi ljubitelji zimskih šetnji, koji onamo dolaze uživati u jedinstvenoj kulisi. Za održavanje 25 kilometara staza za klizanje, curling i hokej zaduženi su „ledopazitelj“ i njegov tim djelatnika.

Weigel

Zimi škriputavom i pucketavom površinom jezera Lunzer See vladaju klizači : zbog vrlo niskih temperature vode u jezeru se na površini stvara debeli sloj leda, koji ovu stajaćicu pretvara u najveće klizalište u Donjoj Austriji.

Klizanje na jezeru Almsee u okruženju snježnih planina pravi je zimski užitak. Svima onima koji se ne usude kročiti na poput zrcala glatku zaleđenu površinu na raspolaganju je uređena pješačka staza koja vodi uokolo jezera.

Peter Burgstaller

Jezero Erlaufsee na granici između Donje Austrije i Štajerske posebno je pogodno za klizanje pošto je zimi zbog niskog položaja sunca pretežno u sjeni, tako da se brzo zaledi (nije obilježeno – klizanje na vlastitu odgovornost)

Kaernten-Werbung

Kada je dovoljno hladno, jezero Neusiedlersee na preko 300 km2 postaje najveće besplatno i, kao što kaže mnogo posjetitelja, vjerojatno i najljepše prirodno klizalište u srednjoj Europi. Nježno pucketanje pod klizaljkama, širina stepskog jezera, tek gusti šaš kao prirodna granica – klizače ovdje očekuje jedinstven doživljaj prirode.

Klizače u pokrajini Salzburger Land očekuje veliko romantično jezero Irrsee, koje se rasprostire na 4,5 kilometara kvadratnih. Osim njega se također redovito zaledi i Zellersee. Tako onda nastane jedno od najvećih klizališta u Austriji, na kojemu se mogu upražnjavati sve moguće vrste sportova na ledu (klizanje, jedrenje na ledu, curling, hodanje po ledu).

Hans-Wiesenhofer

U podnožju gorja Lienzer Dolomiten smjestilo se jezero Tristachersee, koje poziva na bavljenje zimskim sportovima u romantičnoj zimskoj kulisi. Za prijevoz je osiguran besplatni ski bus koji više puta dnevno vozi do hotela Tristacher See.

Svake godine od siječnja do ožujka trg ispred bečke vijećnice pretvara se u klizalište na preko 8 000 metara kvadratnih, koje je pravi raj za ljubitelje klizanja. Ledena površina nalazi se usred grada, ispred bajkovito osvijetljenog pročelja vijećnice, i grana se u više ledenih staza koje krivudaju u različitim smjerovima kroz romantično osvijetljeni park pored vijećnice.

C-Jobst-

Za noćno klizanje na raspolaganju je i staza klizačkog kluba između Konzerthausa i gradskog parka, na čijoj preko 6.000 m2 velikoj ledenoj površini klizači mogu kružiti do mile volje.

Također, imate priliku osvojiti i vrijedne nagrade. Sve što trebate jest odgovoriti točno na pet pitanja o Austriji (odgovori se nalaze u člancima) te jedno kreativno pitanje i osvojite vrijedne GARMIN i Tatonka nagrade ovdje.

Dodatne informacije i linkove za pojedinačne regije i atrakcije možete pronaći na našoj web stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:10