Znanjem do posla

 
 arhiva CIP IDEM

Znanjem do posla“ je projekt kojeg provodi Centar inkluzivne potpore IDEM u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Splitsko-dalmatinskom županijom u razdoblju od 02. travnja 2019. do 01. listopada 2020. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda pod oznakom UP.02.1.1.06.0085 u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., Poziv „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“.

arhiva CIP IDEM

Cilj projekta je osnaživanje i radna aktivacija osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Ciljana skupina su dugotrajno nezaposleni koji će se projektnim aktivnostima educirati za pomoćnike u nastavi te na taj način doprinijeti razvoju edukacijske inkluzije. Projektom se educira 60 nezaposlenih osoba u 3 županije, od čega će 30 kandidata biti s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Uz dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni dulje od 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene dulje od 12 mjeseci) moguće je uključiti osobe s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade iz alternativne skrbi te korisnike prava na zajamčenu minimalnu naknadu – neovisno o duljini nezaposlenosti, uz odgovarajuće uvjerenje. Obrazovanjem 30 nezaposlenih osoba za poslove aktualne i potrebne na tržištu rada za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije doprinijeti će se primjerenom obrazovanju učenika s teškoćama.

arhiva CIP IDEM

U Gradu Zagrebu provoditi će se aktivnost Stručno osposobljavanje (formalno obrazovanje) za poslove pomoćnika u nastavi kroz koju će se educirati ukupno 30 kandidata za pomoćnika u nastavi. Radi budućeg rada s djecom s teškoćama u razvoju u ovu edukaciju uključiti će se senzibilizirane osobe s četverogodišnjim obrazovanjem s iskazanim interesom za rad u odgojno-obrazovnoj djelatnosti. Program osposobljavanja pomoćnika u nastavi se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela a većim dijelom izvoditi će ga sveučilišni profesori i stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u inkluzivnom obrazovanju koji su ujedno i autori Programa osposobljavanja pomoćnika u nastavi.

arhiva CIP IDEM

Prema izvedbenom planu teorijski dio osposobljavanja provoditi će se na području Grada Zagreba u studenom i prosincu 2019. s planiranim početkom 27. studenog 2019. godine. Praktični dio osposobljavanja provoditi će se do kraja školske godine 2019./2020. u osnovnim školama Grada Zagreba. Po završetku praktičnog dijela slijedi završni ispit i podjela uvjerenja.

Osposobljavanje je za polaznike u sklopu projekta „Znanjem do posla“ besplatno. Za vrijeme trajanja teorijskog dijela edukacije polaznicima će biti osigurano osvježenje a nadoknada troškova javnog prijevoza u razdoblju trajanja teorijskog i praktičnog dijela osposobljavanja.

„Program osposobljavanja za obavljanje poslova pomoćnika/ce u nastavi u radu s učenicima s teškoćama“ je verificiran za upis zvanja u e-knjižicu.

Zainteresirani pripadnici ciljane skupine mogu iskazati interes za uključivanje u stručno osposobljavanje dostavom popunjene Prijavnice i Potvrde/Izjave o nezaposlenosti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 25. studenog 2019. Prijavnicu i Potvrdu/Izjavu o nezaposlenosti moguće je preuzeti na web stranici projekta: www.znanjem-do-posla.idem.hr

arhiva CIP IDEM

Uvjeti koje kandidati trebaju ispunjavati su:

  • Mladi do 29 godina – nezaposlenost u trajanju od 6 mjeseci i dulje
  • Osobe starije od 30 godina – nezaposlenost u trajanju od 12 mjeseci i dulje
  • Završeno minimalno četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje
  • Izuzetna motiviranost za rad s djecom s teškoćama

Za prijavu zainteresiranih kandidata potrebno je priložiti:

  • Popunjenu, vlastoručno potpisanu Prijavnicu
  • Dokaz o pripadnosti ciljnoj skupini
  • Presliku osobne iskaznice

arhiva CIP IDEM

Kao dokaz pripadnosti ciljanoj skupiti potrebno je priložiti potvrdu o nezaposlenosti HZZ-a ili ako kandidat nije u evidenciji nezaposlenih HZZ-a vlastoručno potpisanu Izjavu o nezaposlenosti ili elektronički zapis iz mirovinskog osiguranja a za osobe s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, mlade iz alternativne skrbi te korisnike prava na zajamčenu minimalnu naknadu – neovisno o duljini nezaposlenosti, odgovarajuće uvjerenje kojim dokazuju svoj status.

Ispunjene potpisane obrasce potrebno je poslati skenirane na e-mail adresu Centra inkluzivne potpore IDEM: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. zaključno do 25. studenog 2019. uz naznaku Znanjem do posla – prijava kandidata. Sve daljnje informacije prijavljeni kandidati dobit će e-poštom 26. studenog 2019.

arhiva CIP IDEM

Centar inkluzivne potpore IDEM je nevladina, neprofitna organizacija civilnog društva koja okuplja stručnjake iz područja ostvarivanja prava djece s teškoćama. U 25-godišnjem djelovanju suvremene obrazovne spoznaje prilagođava regionalnim potrebama, educira i pruža podršku razvoju inkluzivnog obrazovanja. Uz stalne programe za korisnike, uspješno razvija modele podrške svim dionicima odgoja i obrazovanja te provodi projekte. U provedbi projekata surađuje s više stručnjaka iz područja koji sudjeluju u aktivnostima podržanim iz sredstava lokalnih i nacionalnih proračuna, Svjetske banke (Program Inovacije u učenju), te više programa EU: Phare 2006, IPA i ESF programi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:47