Znate li cijene participacija u zdravstvu? Evo kako do besplatnih lijekova s B-liste u Croatia osiguranju

Život je često nepredvidljiv i nekada je ipak lijepo znati da iznenađenja neće biti. Osobito u slučaju bolesti, kada se pojave neočekivani troškovi za liječenje i lijekove. Ako nemate dopunsko zdravstveno osiguranje i niste oslobođeni plaćanja participacije za zdravstvene usluge, morate platiti najmanje 20 posto njihove cijene. To znači da ćete za troškove bolničkog liječenja platiti 100 kuna po danu. Ako imate između 18 i 65 godina, za dentalna pomagala na osnovnoj listi platit ćete 1000 kuna ili 500 kuna ako ste stariji od 65 godina. Odete li na pregled k svojem obiteljskom liječniku, ginekologu ili stomatologu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, obavezni ste platiti participaciju od 10 kuna. Jednako toliko platit ćete i u ljekarni za izdavanje lijeka po receptu. Po jednom ispostavljenom računu za liječenje osiguranik pritom može platiti najviše 2000 kuna. Uz ugovoreno dopunsko zdravstveno osiguranje, korisnik svih tih troškova nema. Polica dopunskog zdravstvenog osiguranja u Croatia osiguranju, čija se cijena kreće od 70 kuna mjesečno, pokriva sve vrste doplata u obveznom zdravstvenom osiguranju, bez ograničenja. To se odnosi na doplate u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, doplate za specijalističke preglede, dijagnostiku, laboratorijske pretrage, fizikalnu terapiju, usluge dentalne medicine, ortopedska i druga pomagala, bolničko liječenje te izdavanje lijeka na recept.

Svi koji do 31. prosinca ove godine u Croatia osiguranju ugovore dopunsko zdravstveno osiguranje, u cijeni police dobivaju dva besplatna pakiranja svakog lijeka s B-liste po nezaštićenom imenu u prvoj godini korištenja police. Croatia osiguranje pokriva sve vrste doplata u obveznom zdravstvenom osiguranju bez ograničenja, pa se korisniku ne može dogoditi da u trenutku najveće brige oko bolesti ostane i bez svoje ugovorene police te mora plaćati troškove zbog kojih je i odlučio uplatiti dopunsko zdravstveno osiguranje. Korisnici Croatia dopunskog zdravstvenog osiguranja dobivaju iskaznicu koju koriste kao sredstvo plaćanja svih doplata, koje automatski idu na teret osiguratelja, što, ako se posebno dogovori, može uključivati i doplate za B-listu lijekova, pa se ne moraju brinuti zbog gotovine ili čekati povrat novca. Svi korisnici ostvaruju i pravo na popust od najmanje 15 posto u vlastitim poliklinikama Croatia osiguranja u Zagrebu, Koprivnici, Puli i Splitu. Sve o cijenama, pokrićima, aktualnoj akciji te kako ugovoriti dopunsko zdravstveno osiguranje u Croatia osiguranju možete saznati ovdje.

Svi koji ugovore policu dopunskog zdravstvenog osiguranja u Croatia osiguranju, ostvaruju pravo na članstvo u programu Dobra prilika. Riječ je o programu popusta i pogodnosti za osiguranike Croatije kod više od 80 partnerskih tvrtki. Korisnici koji imaju policu životnog ili zdravstvenog osiguranja mogu ostvariti popuste na brojne usluge i proizvode za zdravlje i zdrav život. Popis svih tvrtki kod kojih se mogu ostvariti popusti možete pronaći ovdje. Otkrijte i popuste na putovanja, zabavu, telefoniju i gorivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:25