Proteini i malo masnoće

UKUSNA PLAVA RIBA: Znate li koje su dobrobiti tune kada je mršavljenje u pitanju?

 

Ukusna plava riba nutritivno je vrlo poželjna namirnica na našem tanjuru. Možemo reći da idealno pokriva potrebe modernog čovjeka, a sve njezine benefite otkriva nam Mr.sc. Irena Švenda, mag.nutr., voditeljica Adhara centra za nutricionizam i ayurvedu.

Tuna je plava riba te dijeli sve njene posebnosti. Stručnjaci temeljem istraživanja preporučuju konzumaciju plave ribe u tri obroka tjedno kao bismo dobili njene brojne dobrobiti.

Tunjevina Rio Mare Natura iznimno je bogata proteinima, a pripremljena je tako da sadrži minimalno masnoća. Taj visok omjer proteina nasuprot masnoća idealan je u procesu mršavljenja i kasnijeg očuvanja postignute tjelesne mase. Konzumirajući proteinima bogate namirnice kroz sve obroke postiže se veća zasitnost te veći utrošak energije putem same razgradnje hrane. Time namirnice bogate proteinima postaju izrazito poželjne u dijetama. Pridodamo li tome visoku biološku vrijednost proteina te značajnu količinu esencijalnih aminokiselina tune, tada tunjevina Rio Mare Natura zaista postaje proizvod izbora.

Uspoređujući tunu s drugim namirnicama bogatim proteinima, možemo uočiti da sadrži manje masnoće od primjerice govedine, svinjetine ili peradi.

Tunjevina Rio Mare Natura konzervirana je u malo slane vode (ne sadrži višak tekućine i nije ju potrebno cijediti prije konzumacije), bez dodatka masnoće i u jednom pakiranju sadrži svega 52 kalorije što u dijeti za mršavljenje predstavlja pola jednog međuobroka. Dakle uz pravilan unos namirnica možemo pojesti i puno više, a da proces mršavljenja ostaje neometan.

Proteini tune su lako razgradivi i bogati fosforom čime će ujedno poticati i proces detoksikacije organizma, smanjenje urata i pravilan rad bubrega što je vrlo bitno tijekom mršavljenja.

Mršavljenje nije uvijek proces samo smanjenog broja kalorija već ga možemo značajno olakšati i pravilnim izborom namirnica. Koristimo li namirnice bogate kvalitetnim proteinima kakve nalazimo u tunjevini Rio Mare Natura, tada organizmu omogućujemo da lakše sagori višak masnog tkiva uz dijetalni režim koji se provodi.

Obrok bogat ribom nakon treninga omogućit će nadoknadu proteina, ali i nastavak procesa mršavljenja, nasuprot obroku bogatog ugljikohidratima koji proces mršavljenja može kočiti. Organizam koji treba mršavjeti zbog viška masnoća u trbušnoj šupljini izložen je konstantnoj tihoj upali koja je odgovorna za nastanak kroničnih bolesti povezanih s debljinom. Tuna je izvrstan izvor selena koji je jak antioksidans i služi u obrani organizma od slobodnih radikala koji tada nastaju. Ujedno tuna se smatra dobrim izvorom omega-3 masnih kiselina koje uz protuupalno djelovanje, pomažu u snižavanju krvnog tlaka, triglicerida te u održavanju krvi tekućom i u smanjenju ateroskleroze, što su česte dodatne bolesti uz debljinu.

Konzumacijom tunjevine Rio Mare Natura organizam dobiva potrebne proteine i zaštitne tvari, a manje masnoća čime se može postići lakše mršavljenje uz dobro planiranu prehranu i tjelesnu aktivnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:26