SVE ŠTO VAM JE POTREBNO

Bez ovih pet stvari ne možete napraviti dobar roštilj, a nisu meso!

 
 Getty Images

Bez obzira preferirate li roštilj na drvenom ugljenu, plinski ili električni roštilj, s dobrim mesom i još boljim priborom ne možete pogriješiti u kulinarskim majstorijama. Naravno, za roštiljanje potrebni su vam prije svega roštilj, ugljen, kliješta i, naravno, meso, ali krik tehnologije i gadgeti više nisu rezervirani samo za mobitele i laptope, već i za majstore grilanja. Dvorište, vrti, ali i gradski balkon mogu u tren oka postati savršena lokacija za roštiljanje, a uz ove detalje će vam priprema roštilja biti lakša, urednija i brža.

Košara za povrće

Ako želite izbjeći mali živčani slom svaki puta kada vam komad povrća propadne kroz rešetku direktno u ugljen, u spas dolazi košara za povrće. Izrađena od nehrđajućeg čelika, idealan je odabir za pripremu povrća i sitnih namirnica, a sve što trebate jest namastiti košaru iznutra kako biste spriječili prianjanje povrća. Prethodno zagrijte košaru na roštilju, a kada je dovoljno zagrijana dodajte povrće i krenite u akciju roštiljanja.

Cigla za začine

Ako želite da vaše meso, povrće i riba s roštilja dobe onaj specifičan i pomalo rustikalni dimljeni miris i okus, u tome vam može pomoći kutija od plemenitog čelika s poklopcem. Može se upotrijebiti s drvenim komadićima, piljevinom za dimljenje i začinima, a sve što trebate je staviti u nju željene začine i smjestiti je pored namirnica koje pečete na rešetki.

Daska za pečenje/dimljenje

Kako bi vam meso dobilo poseban okus bez prethodne višesatne marinade, pobrinut će se daska za pečenje izrađena od cedrovine. Prije nego krenete u postupak pečenja na roštilju, dasku za dimljenje ostavite najmanje dva sata u vodi, a ako želite drugačiji okus, poigrajte se vinom, pivom ili viskijem. Nakon što ste dasku dostatno natopili, položite je na rešetku roštilja, a kada se daska krene dimiti znači da je vrijeme za stavljanje namirnica. Zahvaljujući izvrsnoj izradi i izuzetnoj otpornosti cedrovog drva, daska se može koristiti više puta, a kako bi osigurali okus hrane, čistite je isključivo s vodom i čvrstom četkom.

Set za pizzu

Kamena ploča od kvalitetnog kordijera osigurat će vam savršeno izrađenu pizzu s roštilja! Kamenu ploču prvo zagrijte na roštilju na visokoj temperaturi, a zatim pomoću lopatice s preklopnom drškom od plemenitog čelika postavite pizzu na zagrijanu kamenu ploču. Pizzu pecite poklopljenu do željenog stupnja pečenosti, a zatim pomoću lopatice za pizzu pažljivo izvadite pizzu

Podloga za roštilj

Izrađena od staklenih vlakana sa slojem protiv prianjanja, podloga za roštilj je idealna za pečenje manjih komada hrane, a paralelno će spriječiti neželjeno prianjanje i lijepljenje na rešetku roštilja. S obzirom na to da je otporna na temperature do 260°C, ne morate se brinuti oko toga da će se zapaliti, a ribanje rešetke nakon pripreme hrane postaje stvar prošlosti. Također, savršen je odabir za pripremu ribe i morskih plodova.

Za sam kraj, uživajte u svom roštilju, okružite se svojim najdražima i dobar tek!

Sve za roštilj potražite u Intersparu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:35