Znate li što vam sve treba za vaše najmlađe?

 Getty Images

Svatko od nas želi najbolje za svoju djecu, a posebice kada je riječ o robici prikladnoj za nježnu kožu beba. Prvenstveno pazimo da sastav bude što kvalitetniji i bolji, ali ujedno nije na odmet i modni segment.

Činjenica je kako tek rođenoj bebici ne treba puno stvari, ali jednako tako je jasno i da ne možete odoljeti kupiti sve što vidite. Ipak, pokušajte se kontrolirati jer bebe u prvim mjesecima svog života brzo rastu i broj odjeće mijenjaju svaka dva do tri mjeseca. Jedan od trikova je da među bebinom robicom imate i one za broj veću.

Nakon kupovine, robu je svakako odmah potrebno oprati na maksimalnoj temperaturi koju ušivena etiketa dopušta, a kasnije je dovoljno prati i na nižim temperaturama. Izbjegavajte nepotrebno korištenje deterdženata i omekšivača jer je koža tek rođene bebe izrazito osjetljiva i može do reakcije. Kako bi se dodatno osigurali, isperite robicu dva puta.

Najbitniji dio svakako je sastav od kojih je roba izrađena, a za nježnu dječju kožu najbolja je kombinacija pamuka i pliša. Tajna pliša je što je on vrsta tkanog materijala koji zbog načina tretiranja ima taj prepoznatljiv, baršunast izgled. Pliš može biti napravljen od prirodnih materijala poput vune ili pamuka, koji garantiraju udobnost i specifičnu mekoću – idealnu kada su u pitanju trenirke i jednodijelne pidžamice za djevojčice i dječake.

Kod odabira bodija, najbolje je kupiti one izrađene od čistog pamuka. Birajte bodije koji se kopčaju naprijed umjesto da idu preko glave, jer je lakše za presvlačenje pelena, a nećete bebu morati presvlačiti preko glave. Preko bodija idu majice izrađene od visokog udjela pamuka koje garantiraju udobnost, toplinu, ali i pokretljivost jer smanjena mogućnost pokreta ruku kod beba može izazvati neudobnost i plač.

Za kraj, bebi osigurajte kvalitetnu dekicu. Dekica je osnovna u bilo koje doba godine, a najbolje je imati dvije koje možete stalno rotirati za izlaske van doma i one kada ste kod kuće. Prednost je što u ponudi postoje preklopne dekice od flisa s posebnim prorezima za pojas koje možete koristiti u autosjedalici za bebe, bez gužvanja i neugodnosti za dijete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:46