Takav želimo

Tko se u Hollywoodu najljepše smije

Da je karta za uspjeh u američkoj filmskoj industriji i neodoljiv osmijeh potvrđuju najveće zvijezde današnjice čiji pravilni i bijeli zubi ostaju u sjećanju gledatelja jednako kao i njihove uloge.

Krupni kadar u zabavljačkoj industriji ne bi imao smisla da osmijesi omiljenih zvijezda ovise samo o genetici. Danas ih ne možemo zamisliti bez zaštitnog znaka koji im je pomogao ostvariti uloge u kultnim filmovima, poput Julie Roberts u 'Zgodnoj ženi', Charlize Theron u 'Zavedi me ako možeš', Matthewa McConaugheyja u 'Vjenčanju iz vedra neba' ili Brada Pitta u 'Legendi o jeseni' no pritom zaboravljamo na vještinu specijalista estetske stomatologije zaslužnih za njihov wow efekt na velikom platnu. Njihova uloga podjednako je važna kao izbor modnih dizajnera i draguljarskih kuća na crvenom tepihu, a bez inovacija kojima unapređuju ponudu u ordinacijama ne bi bilo ni najljepših holivudskih osmijeha. Uobičajeno je da se zvijezde prije dodjele holivudskih nagrada podvrgavaju tretmanima izbjeljivanja zuba, dok oblik, boju, dužinu i širinu zuba mijenjaju postavljanjem keramičkih ljuskica. U slučajevima kad im se zbog zahtjevnih akcijskih scena dogode nezgode, ugrađuju se implantati čiji su autori podjednako slavni kao i draguljari čiji zvijezde nakit nose ili dizajneri svečanih toaleta. Okupljeni su u udrugu American Academy of Cosmetic Dentistry (Američke akademije estetske stomatologije) te nakon velikih filmskih smotri biraju najljepše holivudske osmijehe koji su obilježili zabavljačku industriju. Njihovo odobravanje poticaj je zvijezdama da i dalje ulažu u osmijehe bez mane, ali i podsjetnik nemarnima da ih što prije posjete.

JULIA ROBERTS

Otkako se prvi put nasmiješila na velikom ekranu krajem 80-ih, u filmu "Fireworks", Julia Roberts (53) postavila je standard bezvremenske ljepote - zbog čega ju je magazin People pet puta proglašavao najljepšom na svijetu. Nesvakidašnji kompliment zbog najprivlačnijeg holivudskog osmijeha dobila je od umirovljenog zubara u rodnoj Georgiji koji je tvrdio da mu je povremeno dolazila u ordinaciju kad je bila djevojčica. Najavio je da će, ako osvoji Oscara, svoj djeci u gradu podijeliti paste za zube, a kad joj je nagrada za naslovnu ulogu u filmu "Erin Brockovich" dodijeljena, podijelio je mališanima 10.000 pasta za zube.

image
Julia Roberts ostavila je standard bezvremenske ljepote.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

HALLE BERRY

Teško je zamisliti Halle Berry (54), prvu Afroamerikanku nagrađenu Oscarom za glavnu ulogu u filmu „Bal čudovišta” bez blistavog osmijeha, jednog od najljepših u sedmoj umjetnosti. Njezin osmijeh je privlačan, no zlobnici bi rekli da je za njega zaslužan čikaški stomatolog John Ronan s kojim je izlazila početkom 90-ih. No titule prve pratilje Miss SAD-a i šesto mjesto na izboru za Miss svijeta koje je osvojila prije nego što su prohodali, dokazuju da je njezin osmijeh ipak dar majke prirode.

image
Halle Berry uspjela je sačuvati zdrav i privlačan osmijeh unatoč tome što je davno prekinula vezu sa stomatologom.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

BLAKE LIVELY

Premda potječe iz obitelji čiji su članovi izgradili karijere u zabavljačkoj industriji, američka ikona stila Blake Lively (33) kao djevojčica nije htjela postati glumica već je maštala o studiju na sveučilištu Stanford. Koliko je gluma zabavna, zvijezda filma "Bezvremenska Adaline" otkrila je kao jedanaestgodišnjakinja, glumeći zubić vilu Trixie u filmu „Sandman” koji je režirao njezin otac. Taj film joj je odredio profesionalnu sudbinu. A kad se proslavila, niska pravilnih, bijelih zuba uz visinu i stas supermodela postali su joj zaštitni znak.

image
Neodoljiv osmijeh Blake Lively postao je njezin zaštitnik znak.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

CHARLIZE THERON

Nesuđena balerina i bivši model Charlize Theron (45) među rijetkim je holivudskim divama koja je na crvenom tepihu bez ustezanja odala priznanje svom zubaru. Na premijeri akcijskog hita „Atomska plavuša” otkrila je kako je vježbajući za ulogu ženske verzije Jamesa Bonda u tom hitu slomila dva zuba. Jedan je spašen zbog pravodobne intervencije zubara, no drugi joj je morao biti izvađen. Naposljetku joj je ugrađen implantat - čemu je prethodio poseban zahvat na čeljusti. No, akcijske scene glumica će i dalje snimati bez pomoći dvojnice.

image
Charlize Theron jednom je prigodom slomila dva zuba zbog čega je bez jednog i ostala, to se ne primijeti zahvaljujući implantatu.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

MATTHEW MCCOUNAGHEY

Iza neodoljivog osmijeha američkog glumca Matthewa Mcconaugheya (51) skriva se kaubojska navika koja užasava njegovog zubara. Dobitnik Oscara za ulogu u filmu „Dobri dileri iz Dallasa”, koji je po izboru časopisa People 2005. dobio titulu najseksepilnijeg muškarca i stekao tisuće obožavateljica tumačeći uloge zavodnika u romantičnim komedijama - redovito žvače duhan. Budući da taj porok ostavlja trag na zubima, glumac ih izbjeljuje dok muževno poprsje, jedno od najprivlačnijih u zabavnoj industriji, održava surfanjem, trčanjem i bicikliranjem.

image
Matthew McConaughey zbog loše navike redovito odlazi na izbjeljivanje zuba.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

BRADLEY COOPER

Blistav osmijeh i prodoran pogled glavni su zavodnički aduti Bradleya Coopera (45) koji su mu pomogli postati dio holivudske elite kao glumac i redatelj filma "Zvijezda je rođena". No gotovo savršene proporcije lica, zbog čega mu je magazin People 2011. dodijelio titulu najseksepilnijeg muškarca svijeta, u djetinjstvu su mu donijele mnogo muka, pa i suza. Zbog ljepuškastog lica i dugih uvojaka koje mu je puštala mama, događalo se da ga zamijene za djevojčicu. Dovoljno je bilo da se nasmiješi pa da ga neznanci oslove kao malu gospođicu.

image
Zbog prekrasnog osmijeha i dugih uvojaka, u djetinjstvu su Bradleyja Coopera često oslovljavali u ženskom licu.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

PATRICK DEMPSEY

Iako više ne glumi Dereka Shepherda u seriji "Uvod u anatomiju", Patricka Dempseyja (54) još prati nadimak dr. Zgodni koji je ondje dobio - zbog jednog od najprivlačnijih osmijeha u zabavljačkoj industriji. Budući da mu popularnost ne blijedi, producenti su ga privremeno vratili u projekt na početku prikazivanja 17. sezone. No, njegov šarm umalo je ostao neotkriven jer se od dječačke dobi bori s disleksijom. Zbog hendikepa je sumnjao da će se proslaviti kao glumac, stoga je gradio karijeru kao žongler i osvajao nagrade na natjecanjima. Namjeravao se školovati i za klauna.

image
Patrick Dempsey slovi za vlasnika jednog od najprivlačnijih osmijeha u zabavljačkoj industriji.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

BRAD PITT

Holivudski glumac Brad Pitt (57) toliko je zgodan da je njegov izgled postao dio popularne kulture. U pjesmama ga spominju pjevačice Shania Twain i Severina, a nekolicini njegovih obožavatelja zabranjeno je prići mu jer su ga vrebali i dodijavali mu. Koliko god bio zahvalan zbog izgleda, posebno zbog osmijeha kojim dominiraju blistavi, pravilni zubi, glumac je spreman poružniti se zaključi li da će mu to pomoći na filmu. Zbog uloge Tylera Durdena u kultnom filmu "Klub boraca" iz 1999., njegov zubar morao mu je otkrhnuti dio prednjeg zuba kako bi što uvjerljivije odglumio scene borbi. Kad je snimanje završeno, ljuskica u boji prirodnog zuba prikrila je nedostatak.

image
Za potrebe uloga, Brad Pitt je spreman na sve, tako je jednom prigodom namjerno otkrhnuo dio prednjeg zuba!?
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
12. travanj 2024 13:47