Bandićev med u prodaji

1. Bandićev med



Gradonačelnik Milan Bandić novinarima je kao dio božićnog dara podijelio Gradonačelnikov med koji proizvodi u svojoj vikendici na Slava Gori.



Na prednju stranu staklenke s 990 grama meda nalijepio je svoju fotografiju, a na pozadinu tekst u kojemu se na ironičan način "obračunava" s napisima o najvećem i najozbiljnijem problemu koji je ove godine zadesio Gradsko poglavarstvo - zagađenoj vodi na Vrbanima.



"Važno je napomenuti da je terapeutski učinak višestruko pojačan ako se koristi s isključivo originalnom zagrebačkom vodom iz jednog od 14 vodocrpilišta grada Zagreb", navedeno je na naljepnici na staklenci meda koju je posebno novinarima namijenio Bandić.



2.
Bandićeva kobasica



Prvi put je neki prehrambeni proizvod dobio ime zagrebačkoga gradonačelnika nakon što je Grad Zagreb "spasio" radnike Sljemena.



Njemu u zahvalu oni su proizveli kobasicu te je nazvali po njemu, a na proizvodu su mu se prigodnim natpisom i zahvalili.



S obzirom na uzrečicu o poznatima koji se često pojavljuju u medijima, uskoro možda možemo očekivati da se Bandić pojavi i na nekoj pašteti.




3. Zagrebačka voda




Nakon što su stanari Vrbana prijavili zagađenu vodu u svom kvartu, jedan od prvih gradonačelnikovih poteza, uz obilazak vodocrpilišta na kojima je pio vodu iz hidranta, bila je najava da će flaširati vodu iz zagrebačkog vodovoda.



Do danas to nije učinio, ali je čaše i vrčeve u kojima novinarima poslužuje vodu "ukrasio" gradskim grbom i napisom "zagrebačka voda".



Međutim, izuzetak su strane delegacije koje posjećuju gradonačelnika jer se njima, kako su primijetili novinari, poslužuje Jamnica.





Iz svojih 14 košnica proizveo sam ove godine 300 kilograma meda, a jednu staklenku prodajem za 500 kuna.

Milan Bandić o biznisu s pčelama





Ante Milković i Vanja Nezirović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:34