Benko potpisao za Nürnberg

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 23.05.2006. u 14:07

VARAŽDIN - Prvi strijelac Varteksa prošle sezone, napadač Leon Benko (22), potpisao je ugovor s njemačkim prvoligašem Nürnbergom. Potpis na ugovor koji ga obvezuje na ostanak od tri godine, uz mogućnost produljenja suradnje na još jednu sezonu, Benko je stavio u ponedjeljak poslijepodne u nazočnosti sportskog direktora Nürnberga Martina Badera, trenera momčadi Hansa Meyera, koji je inzistirao na dovođenju mladog napadača "krojača", zatim menadžera Mate Josipovića te svog oca Branka.

Iako o financijskim detaljima odrađenog posla ne žele govoriti, obitelj Benko ističe da su više nego zadovoljni ugovorom. Profesionalni ugovor s Nürnbergom, prošle sezone osmoplasiranim sastavom njemačke lige, čime je izboren nastup u Intertoto kupu, Benko će početi odrađivati 1. srpnja, no na raspolaganje novim poslodavcima morat će se staviti 21. lipnja, kada će biti testiranje igrača uoči početka priprema.

- Kao klinac često sam išao u posjet svom djedu, koji je 35 godina živio i radio baš u Nürnbergu, i kada sam prolazio pored njihovog stadiona maštao sam o tome kako bi bilo lijepo jednog dana igrati u njemačkoj ligi, koja mi se oduvijek sviđala. Sada mi se san i ostvario i više sam nego sretan zbog toga. Nadam se da ću se izboriti za mjesto u momčadi, koja je vrlo mlada, jer prosjek godina im je 24 - rekao je Leon Benko.
Dražen Novosel

Izdvajamo