Blamaža Dinama u Maksimiru

ZAGREB - Ako je suditi po vremenskim prilikama koje su večeras bile u Maksimiru, Dinamo je već debelo osigurao jesen u europskim natjecanjima. No, prema prikazanom na travnjaku "modri" mogu zahvaliti Fortuni što im je u 1. pretkolu podarila Linfield. Da je netko za nijansu jači večeras bio u Maksimiru, ne bi stavili ruku u vatru da bi Dinamo izborio dvostruki okršaj protiv Domžala u 2. pretkolu Lige prvaka.



A početak je bio i više nego obećavajući. Već u trećoj minuti Chago je sjajno pronašao Mandžukića koji smiruje loptu, a potom je uz pomoć vratnice šalje iza vratara gostiju za vodstvo Dinama. Prvi dio bio je istovjetan onom od prije sedam dana u Belfastu. Ponovno Dinamo vodi glavnu riječ na travnjaku, a Linfield u rijetkim trenucima prijeti. U jednom od tih trenutaka Butina je izašao kao pobjednik u dvoboju sa Gaultom koji ga je pokušao iznenaditi udarcem iz daljine u 18. minuti.



Iako je Ivanković najavljivao kako razmišlja da od prve minute u vatru gurne Tadića, ipak se odlučio za Mandžukića. I nije pogriješio. Mandžukić je bio jedan od najraspoloženijih u “modrim” redovima. Sredinom prvoga djela probio je stranu, ali povratnu loptu Suarez šalje iznad vratnice.



U 37. minuti mogli smo vrlo lako svjedočiti reprizi pogotka. Ponovno je Chago uposlio Mandžukića, no sklizak teren glavni je krivac što modri napadač nije realizirao priliku za povećanje vodstva.



Početak drugoga dijela obilježio je sjajan prodor Suareza, ali njegovom udarcu ispriječila se greda. Dinamo opasno živi od 52. minute. Mulgrew je već svladao Butinu, ali greda je saveznik "modrih". Dvije minute kasnije Gaultu je pošlo za rukom ono što nije uspio u prvome djelu. Glavom iz neposredne blizine pogađa gol za neviđeno slavlje nogometaša iz Belfasta. Pogodak kao da je dao dodatni impuls "modrima" koji ubacuju u višu brzinu i redaju priliku za prilikom. No, mreža Linfielda kao da je bila začarana. Dapače, čini se da su gosti oštećeni za kazneni udarac nakon igranja rukom Ante Maleša. Olovne noge, umor, kiša... Sve se to može uzeti kao opravdanje, ali nažalost na kraju se piše rezultat, a on jasno kazuje da je Dinamo doživio pravu blamažu. I to samo sedam dana prije dvoboja s Domžalama što je označeno kao utakmica sezone u Maksimiru.







Sudac: Alfonso Perez Burroll (Španjolska), pomoćnici: Casado i Timiano (Španjolska). Strijelci: 1-0 Mandžukić (3, as. Chago), 1-1 Gault (54). Žuti karton: Linsday, Ferguson (Linfield). Igrač utakmice: Alan Mannus. Stadion Maksimir. Gledatelja: 3.000



Dinamo: Butina, Etto 5, Drpić 5.5, Bišćan 5.5, Mikić 5.5, Suarez 5 (od 83. Tomić -), Vrdoljak 5.5, Chago 6 (od 69. Maleš -), Badelj 5.5, Mandžukić 6 (od 46. Tadić 5), Balaban 5



Linfield: Mannus 6.5, Haggan 5.5, Murphy 5, Lindsay 5 (od 59. Ferguson 5), Bailie 5.5, Douglas 5, Mulgrew 5, Gault 6, McArevey 5.5 (od 82. Kearney -), O`Kane 5.5, Downey 5 (od 86. Miskimmin -)

DINAMO - LINFIELD 1-1 (1-0)



Da će dolazak Hrgovićau Dinamo stajati više nego je to predviđeno ugovorom postalo je izvjesno već u 5. minuti dvoboja. Navijači sa sjeverne tribine zasuli su travnjak bakljama protestirajući na taj način zbog dolaska bivšeg igrača Hajduka. Bacanje baklji praćeno je uvredama na račun Hrgovića, ali i uprave kluba iz Maksimira. Delegat Uefe Georg Panglsve je uredno zabilježio, tako da kazna iz Nyona zasigurno neće biti mala. (al)

Zbog Hrgovića baklje slali na travnjak



DINAMO (HRV) - Linfield (S. Irs) 1-1 (2-0)

Pjunik (Arm) - Anorthosis Famagusta (Cip) 0-2 (0-1)

Levadia (Est) - Drogheda United (Irs) 0-1 (1-2)

IFK Goteborg (Šve) - Murata (SMR) 4-0 (5-0)

Budućnost (CG) - Tampere United (Fin) 1-1 (1-2)

Modriča (BiH) - Dinamo Ti. (Alb) 2-1 (2-0)

Artmedia (Svk) - Valletta (Mal) 1-0 (2-0)

Domžale (Slo) - F91 Dudelange (Luk) 2-0 (1-0)

Valur (Isl) - BATE (Bje) 0-1 (0-2)



* u zagradama su rezultati prvih dvoboja



Parovi 2. pretkola

Prve utakmice 29. i 30. srpnja, uzvrati 5. i 6. kolovoza



G. Rangers - Kaunas, Brann - Ventspils, Inter Baku - Partizan, Tampere Utd - Artmedia, Anorthosis - Rapid Beč, Domžale - DINAMO Z., Panathinaikos - Dinamo Tb., Göteborg - Basel, Sheriff - Sparta, Drogheda Utd - Dinamo K., Anderlechet - BATE, Beitar J. - Wisla, Fenerbahce - MTK, Aalborg - Modriča.

Rezultati uzvratnih utakmica 1. pretkola Lige prvaka



Alen Lesički
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:07