Bono Vox u Dubrovniku

DUBROVNIK - Karizmatični frontman popularne irske grupe U2, Bono Vox, u tajnosti je posjetio Dubrovnik do kojega je doplovio na megajahti Seagull 1, luksuzno preuređenim nekadašnjim Jadrolinijinim putničkim brodom Vladimir Nazor. 

Sa svojim društvom pjevač je u srijedu navečer posjetio jedan od najrazvikanijih ribljih restorana na dubrovačkom području, Restoran Gverović u Zatonu malom, ali su ga, kaže vlasnik Igor, prepoznali tek pred kraj večere. Nažalost, nismo imali fotoaparat, ali vjerujem da tako popularnim ljudima zapravo i godi to da ih nitko ne gnjavi - rekao nam je Igor Gverović.



Bono Vox i prijatelji odabrali su riblji jelovnik, specijalitete kuće, škrpine i škampe na buzaru, a od konobara su zatražili da im preporuči najbolje crno vino koje imaju. Bili su, kaže Gverović, iznimno zadovoljni s preporučenim "Mendek Selekcia" vinom u kojemu navodno silno uživa i Sting. Tko pozna život i stvaralaštvo Bona Voxa, pjevača koji je prije 46 godina rođen u Dublinu pod imenom Paul Hewson, ne čudi se njegovu izboru jahte za cruising Jadranom. Romantična forma broda, njegovana sredinom prošlog stoljeća, danas je prava rijetkost na tržištu megajahti te je kao takva zaslužila devet stranica u najpoznatijem mjesečniku za megajahte Boat International. Vanjski izgled nekadašnjeg putničkog broda Jadrolinijine bijele flote iz davne 1952. godine, koji je nosio ime Vladimira Nazora a neko je vrijeme plovio kao Perast, ostao je isti, ali je unutrašnjost u dvogodišnjoj rekonstrukciji u trogirskom brodogradilištu do temelja preuređena po standardima visokoluksuznih jahti. Jahta je dugačka 54 metra, njezin sadašnji vlasnik je američka tvrtka Cruise servis, i namijenjena je za dvanaestoricu putnika dubljeg džepa i 9 članova posade.



Ostaje nepoznato jesu li na brodu s Bonom Voxom supruga Alison Stewart s kojom je u braku od 1982. godine i njihovo četvero djece, dva sina i dvije kćeri.





Bono Vox je za odmor na Jadranu odabrao brod dugačak 54 metra koji je u potpunosti preuređen po svim standardima visoko luksuznih jahti





Bijela flota





Lidija Crnčević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:42