Braniteljske udruge: HDZ vratio dostojanstvo braniteljima

ZAGREB - Republička koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata i Zajednica županijskih zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata Republike Hrvatske - HVIDRA te Udruga hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinskoga rata čestitali su danas HDZ-u i predsjedniku stranke Ivi Sanaderu izbornu pobjedu ističući kako očekuju i nadaju se uspješnoj i punoj suradnji i u novom četverogodišnjem mandatu.

Predsjednik Republičke koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Đuro Dečak tako, uz čestitke, ističe kako ta koordinacija očekuje i dalje punu suradnju kao što je bila i dosadašnja.

Čestitajući HDZ-u i predsjedniku Ivi Sanaderu izbornu pobjedu predsjednik Hvidre Josip Đakić ističe da je izborni rezultat jasna poruka hrvatskoga naroda HDZ-u i Sanaderu da nastave sa započetim programima koji će u duhu demokršćanskih vrijednosti razvijati hrvatsko gospodarstvo te nastaviti obrazovne, socijalne i druge reforme koje su donijele Hrvatskoj ugodno i stabilno jesto u međunarodnoj zajednici.

Đakić dodaje da je Hvidri "posebice drago da je pobijedila ona snaga koja je vratila dostojanstvo hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima prozivanim u doba koalicijske Vlade SDP-a".

Udruga hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinskoga rata u priopćenju pak ističe kako očekuju da će, u skladu s Ustavom Republike Hrvatske, mandat za brzo sastavljanje nove hrvatske vlade dobiti stranka s najboljim izbornim rezultatima te da su ta očekivanja utemeljena na volji glasača što je jedini argument za davanje mandata. ( Hina )



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:28