Čak petorica igrača bojkotiraju treninge

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.01.2007. u 17:49

RIJEKA - Višemjesečna kriza koja potresa riječki rukometni klub Zamet dostigla je novi vrhunac. Petorica najiskusnijih igrača odlučila su bojkotirati treninge, a glavni razlog je kaotično stanje u riječkom rukometnom prvoligašu.

- Ovaj put nije stvar u novcu, već u nedostatku komunikacije između momčadi i Uprave - kaže Milan Uzelac, jedan od najiskusnijih Zamećana.

- Imali smo dogovore da ćemo s ljudima iz Uprave (Bogdanović, Miculinić) razgovarati uoči početka Lige za ostanak i želimo znati kako će se klub organizirati uoči borbe za ostanak. Dugova prema igračima kao i uvijek ima, ali nama je to sada minoran problem, više nas muči što nam se već desetak dana nitko ne javlja, a u takvoj situaciji, kada nema komunikacije, normalno je da mislimo da Upravu nije briga što će biti s momčadi i klubom. Ovo nije štrajk nego samo protest jer želimo isprovocirati reakciju čelnih ljudi - ističe Uzelac.

Zamet je već dugo u krizi, a vodstvo kluba odstupilo je u prosincu i rješavanje nagomilanih problema prepustilo komisiji koju predvode Alvaro Načinović i dr. Zlatko Kolić.

Damir Bogdanović, direktor u ostavci i ujedno aktualni trener, ističe kako je radno mjesto igrača na terenu i da samo tamo mogu tražiti svoja prava.

- Ovdje se radi o iskusnim igračima pa ne možemo govoriti o mladenačkoj gluposti. Ovim su potezom ostavili klub i igrače na cjedilu, a optužbe o nedostatku komunikacije jednostavno ne stoje. Prema igračima postoje neka dugovanja i ona nisu sporna i velika pa to ne može biti razlog ovakvog postupka - ističe Bogdanović.

Zamet je dobro krenuo u prvenstvo, ali je zbog stanja u klubu završio u Ligi za ostanak.


Nije još poznato je li možda među "rješenjima" i Alvaro Načinović kojega bi mnogi voljeli vidjeti na klupi Zameta. Načinović je više puta istaknuo da ga privlači to trenersko mjesto, no ili je bio angažiran u RK Crikvenici ili mu nije odgovarala vladajuća garnitura u klubu. Neće zato biti iznenađu-juće ako Karabaić uz nova "rješenja" predstavi i novog trenera - Alvara Načinovića.

Načinović na klupi Zameta?

Pročelnik za sport Grada Rijeke Veljko Karabaić rekao je da nije upoznat s prote-stom. - Već neko vrijeme radimo na sređivanju situacije u RK Zametu pa ćemo tako u ponedjeljak pokušati riješili situaciju.


J. Đečević;D. Santini

Izdvajamo