Čekali zatvaranje i orobili Hypo banku

ZAGREB - Trojica maskiranih i naoružanih muškaraca opljačkali su danas oko 12.50 sati poslovnicu Hypo Alpe Adria banke koja se nalazi u sklopu centra Solidum u Škorpikovoj ulici 11.



Pljačkaši su ukrali veliku količinu novca te su pobjegli automobilom, najvjerojatnije marke Opel Kadet,  Ljubljanskom avenijom prema Prečkom, gdje su u šumici uz Savski nasip zaplili vozilo i potom pobjegli u nepoznatom smjeru.



Kako smo doznali na mjestu događaja, lopovi su u uličici između Soliduma i Baumaxa čekali da završi radno vrijeme poslovnice banke. Kada su zaštitar Solkol Marića i jedna djelatnica banke krenuli doma i izišli iz poslovnice, pred njih su iskočili naoružani muškarci te su ih ugurali natrag u banku.



Zaprijetivši i njima i posljednjoj djelatnici koja je ostala u banci,  naredili su im da predaju novac. Budući im se nitko nije usprotivio, razbojnici nisu upotrijebili vatreno oružje niti su udarali žrtve već su pokupili novac i pobjegli.



Nedugo nakon pljačke policija je zaprimila dojavu redarske službe s Jarunskog jezera da su u šumici između Jaruna i Prečkog primijetili gusti dim. Radilo se o zapaljenom autu kojim su pljačkaši pobjegli. Oni su se Petrovaradinskom ulicom dovezli do nasipa gdje su zaobišli betonske prepreke i odvezli se još stotinjak metara uz nasip prema jezeru.



Na koncu su skrenuli u šumarak gdje su se po svemu sudeći presvukli i zapalili korištenu odjeću zajedno s bijelim automobilom, koji je potpuno izgorio.  Kako su nastavili svoj bijeg, samo se može nagađati, jer se ne može isključiti ni varijanta da su pobjegli pješice,  ni da ih je tamo čekao drugi auto kojim su nastavili bijeg. Policija je zbog ove pljačke napravila niz barikada s "dugim cijevima" prvenstveno na mostovima preko Save.









- Kolegice su naravno u šoku. Surađujemo s policijom, a zbog interesa istrage ne možemo vam dati više informacija - kazala je J. Dakić koja nom iz navedenih razloga nije željela ništa reći ni o opljačkanom iznosu novca. Zagrebačka policija danas je također dala vrlo šturo priopćenje uz napomenu da će se više znati po završetku očevida i kriminalističke obrade.

Drugi napad na poslovnicu

Jasna Dakić iz ureda za odnose s javnošću Hypo Grupe ispred poslovnice, koja je opljačkana drugi put u zadnjih osam mjeseci, izjavila je kako dvije zaposlenice i zaštitar koji su bili u banci nisu ozlijeđeni.



Ž. Petrušić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:32