SVE ZA 20 GODINA

Cernogoraz osvojio jubilarnu 20. medalju za Hrvatsku na OI!

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 06.08.2012. u 18:33

Hrvatska se trenutačno može pohvaliti s tri osvojene medalje u Londonu jer je prije Cernogoraza zlato osvojila atletičarka Sandra Perković, dok je srebro pripalo četvercu na pariće

Hrvatski natjecatelj u disciplini trap strijelac Giovanni Cernogoraz osvojio je 20. hrvatsku medalju na ljetnim olimpijskim igrama od samostalnosti. To je, nakon Pekinga i brončane medalje Snježane Pejčić, druga streljačka olimpijska medalja za Hrvatsku i peta zlatna.

Pregled svih hrvatskih olimpijskim medalja:

Na prvim Olimpijskim igrama na kojima je Hrvatska nastupila kao neovisna država 1992. godine osvojili smo tri medalje - srebro košarkaša, te bronce Gorana Ivaniševića u pojedinačnoj konkurenciji, te Gorana Ivaniševića i Gorana Prpića u paru.

Četiri godine kasnije u Atlanti rukometaši su bili zlatni, dok su se vaterpolisti okitili srebrom.

U Sydneyu 2000. godine je Nikolaj Pešalov osvojio zlato u dizanju utega, dok je veslački osmerac osvojio broncu.

Na Igrama u Ateni zlatni su bili rukometaši, Duje Draganja je osvojio srebro na 50 metara slobodno, a medalju istog sjaja osvojila su i braća Nikša i Siniša Skelin u dvojcu, dok su bronce osvojili Mario Ančić i Ivan Ljubičić u paru, te Nikolaj Pešalov u dizanju utega.

Prije četiri godine u Pekingu srebrna odličja osvojili su Filip Ude na konju s hvataljkama i Blanka Vlašić u skoku u vis, dok su brončane medalje osvojile Snježana Pejčić u zračnoj pušci na 10 metara, te taekwondoistice Martina Zubčić (do 57kg) i Sandra Šarić (do 67kg).

Hrvatska se trenutačno može pohvaliti s tri osvojene medalje u Londonu jer je prije Cernogoraza zlato osvojila atletičarka Sandra Perković, dok je srebro pripalo četvercu na pariće.

HRVATSKE MEDALJE:

Barcelona 1992 - srebro, dvije bronce

Atlanta 1996 - zlato, srebro

Sydney 2000 - zlato, bronca

Atena 2004 - zlato, dva srebra, dvije bronce

Peking 2008 - dva srebra, tri bronce

London 2012 - dva zlata, srebro...

Izdvajamo