Dvojica radnika Hrvatskih željeznica opečena u požaru dvaju kompresora

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 07.07.2007. u 17:57

RIJEKA - Radnici Hrvatskih željeznica M. P.(53) i M. K. (31) lakše su ozlijeđeni u požaru koji je u petak kasno navečer izbio u prostoru HŽ-a u riječkoj ulici Milutina Barača, a nakon pružene prve pomoći pušteni su na kućnu njegu.

Požar je zbog tehničkog kvara izbio u kompresorskoj prostoriji za održavanje vlakova te su nagorjela oba kompresora, a prema prvim procjenama šteta je oko 20 tisuća kuna.

Prema riječima portira kojeg smo danas zatekli u Baračevoj ulici, kompresor je u petak kasno navečer bio upaljen zbog radova na vlaku. Jedan je od radnika, pretpostavlja naš sugovornik, primijetio dim i brzo otvorio vrata prostorije u kojoj su smješteni kompresori.

- Kada je otvorio vrata, vatra se rasplamsala i malo ga je opekla, a u bijegu od plamena stao je u rupu te ozlijedio i nogu. Drugi radnik je valjda došao za njim te je i on malo opečen - ispričao nam je portir, dodajući kako je najvažnije da su radnici prošli samo s lakšim ozljedama.

Inače, kaže portir, u kompresorskoj prostoriji bila su dva kompresora, noviji stroj koji se redovitno upotrebljavao i stari kompresor koji je služio isključivo kao rezervna varijanta, upotrebljavao se samo kada je noviji bio pokvaren.    

I. Balen

Izdvajamo