Dvojica radnika Hrvatskih željeznica opečena u požaru dvaju kompresora

RIJEKA - Radnici Hrvatskih željeznica M. P.(53) i M. K. (31) lakše su ozlijeđeni u požaru koji je u petak kasno navečer izbio u prostoru HŽ-a u riječkoj ulici Milutina Barača, a nakon pružene prve pomoći pušteni su na kućnu njegu.



Požar je zbog tehničkog kvara izbio u kompresorskoj prostoriji za održavanje vlakova te su nagorjela oba kompresora, a prema prvim procjenama šteta je oko 20 tisuća kuna.



Prema riječima portira kojeg smo danas zatekli u Baračevoj ulici, kompresor je u petak kasno navečer bio upaljen zbog radova na vlaku. Jedan je od radnika, pretpostavlja naš sugovornik, primijetio dim i brzo otvorio vrata prostorije u kojoj su smješteni kompresori.



- Kada je otvorio vrata, vatra se rasplamsala i malo ga je opekla, a u bijegu od plamena stao je u rupu te ozlijedio i nogu. Drugi radnik je valjda došao za njim te je i on malo opečen - ispričao nam je portir, dodajući kako je najvažnije da su radnici prošli samo s lakšim ozljedama.



Inače, kaže portir, u kompresorskoj prostoriji bila su dva kompresora, noviji stroj koji se redovitno upotrebljavao i stari kompresor koji je služio isključivo kao rezervna varijanta, upotrebljavao se samo kada je noviji bio pokvaren.    


I. Balen
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:12