'Fatalna' Karla udarala gay-Britanca štiklom

SPLIT - Osim za Stipom Ringwaldom (34), Šibenčaninom koji prebiva u Zagrebu, policajci tragaju i za njegovom djevojkom Karlom Krnetom (20), medicinskom sestrom iz Zadra, zbog sumnje da je sudjelovala u tučnjavi u kojoj su u rano jutro 16. srpnja na hvarskoj rivi ozlijeđeni britanski turisti Alan Kirby i Richard Donnelly.



Policajci su od tjednika Globus pribavili fotografiju Karle Krnete, snimljene tijekom sukoba, te su uputili raspis upravama za potragu nakon što u više navrata policiji nije odgovarala na pozive na mobitel, čiji su broj pribavili od njezine majke u Zadru.

Djevojka s dugim crnim pletenicama u zlatnoj svjetlucavoj haljini, za koju se poslije utvrdilo da je Karla Krneta, neposredno je prije sukoba viđena pripita u društvu Britanaca pred Carpe Diemom u atmosferi koja je postajala sve intimnija.



Problem je nastao kada je to primijetio i Ringwald, koji je iznenada nasrnuo na turiste, a ubrzo mu se pridružio i prijatelj u žutoj majici, jače građe, visok oko 190 cm i zalizane duže crne kose, čiji identitet još nije utvrđen.

  


Karla je tijekom napada mladića zazvala imenom, što je policiji znatno olakšalo posao, a u tučnjavi je fotoreporter zabilježio trenutak kada je Donnellyja udarila štiklom dok su ga Stipe i njegov prijatelj tukli na tlu.

Nije poznato kada je društvo napustilo otok, no neslužbeno doznajemo da policija raspolaže informacijom da su na Jadranu na motornom brodu "Mrkan Ive" još nepoznatog vlasnika, dugom 12 metara, boje bijele kave koji nosi oznaku SK s još četiri znamenke.



S njim bi u društvu trebala biti još jedna plavuša, srednje građe i visoka oko 175 cm. Za Ringwaldom i Krnetom tragaju i djelatnici Postaje pomorske policije na službenim plovilima.



Službenici PU zadarske obavili su razgovor s Karlinom majkom koja je izjavila da je njezina kći na godišnjem odmoru s mladićem te da se neće skoro vraćati u Zadar.

Pretučeni stranci nisu krili da su homoseksualci

Posjetiteljima noćnog kluba Carpe Diem nije jasno zašto su Ringwald i njegov prijatelj prebili dvojicu Britanaca jer ta su dva tamnoputa momka deklarirani homoseksualci koji su često zagrljeni šetali Hvarom. Stoga nije bilo opasnosti od preotimanja Karle Krnete, pa je agresija Stipe Ringwalda još manje shvatljiva.





Piše Andrea Kuzmić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:17