Film 'Junaci Domovinskog rata': 300 branitelja govori o obrani Vukovara

VUKOVAR - Dokumentarni serijal o obrani Vukovara, koji posljednjih godinu dana produkcijska kuća MissArt snima pod radnim nazivom "Junaci Domovinskog rata", uskoro će biti gotov, a dosad je snimljeno čak 100 sati materijala.



Pod redateljskom palicom Eduarda Galića te producenata Dominika Galića i Marka Babića, jednog od istinskih heroja obrane Trpinjske ceste, rade se posljednje finese. Zanimljivost je serijala da o borbama u Vukovaru i herojskim danima govori više od 300 branitelja, ponajviše Vukovaraca, od kojih mnogi dosad nisu bili medijski eksponirani.



- Namjera nam je prikazati Domovinski rat drugačije, pozitivno, s mnogo činjenica i autentičnih doživljaja, bez uplitanja politike i uz stručno-vojna objašnjenja - pojasnio je Marko Babić.



Prve dvije od planiranih 30-ak epizoda bit će prikazane 15. i 16. studenoga u kinu Borovo naselje. Već je spremno deset nastavaka, a cijeli bi posao trebao biti gotov do proljeća. Svaka epizoda traje do 50 minuta, a osim braniteljskih priča, sadržavat će materijale tadašnjeg TV Beograda, ali i privatne snimke, od kojih mnoge još nisu bile prikazane. (M. O.)




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:37