PREBILI IH TUNIŽANI

FOTO Goluža: Došli smo na rukomet, a ne na uličnu tučnjavu!

Ne znam, oni su išli na granici nenormalnog, a mi nismo igrali glavom nego mišićima i dobili smo upozorenje kako ne bi trebalo ubuduće - rekao je Lacković
 AP

Promijenili smo dvoranu, promijenio se sustav. Skupina s pet pobjeda je zaboravljena, ovdje se igralo za glavu. Da bismo se borili za medalje trebao je dobiti Tunis.

Nakon susreta bili su prebijeni doslovno .

- Sva sreća da nitko nije ozlijeđen. Ne znam, oni su išli na granici nenormalnog, a mi nismo igrali glavom nego mišićima i dobili smo upozorenje kako ne bi trebalo ubuduće. Bili smo prespori u napadu. U nastavku ih je Bunta otvorio, obrana je 5-1 proigrala, Mirko branio, digli smo se na 5 i utakmicu mirno priveli kraju. Mislim da je ovo lijep uspjeh - zaključit će Blaženko Lacković

Buntić se nije želio zaustaviti u stilu 'kao sad mene nešto pitate', no ništa nas više ne može iznenaditi.

- Dobili smo upozorenje, sada se pripremamo za Francusku, većeg protivnika za polufinale nismo mogli dobiti,. Bili su brutalni, pretjerali su, ali i mi smo sami krivi za neke stvari, posebno za napad u prvom poluvremenu - reći će Domagoj Duvnjak.

U nastvaku je Alilović zaredao obranama, a onda je i prednost narasla.

- Mene osobno nisu mogli tući, ali su me nevirali, jer to što rade nema veze s rukometom. No, najvažnije da smo se mi smirili i riješili utakmicu u našu korist - kaže Mirko Alilović.

- Obrana je bila dobar dio naše igre, napad ne, ovo je bilo previše za rukomet - zaključio je Zlatko Horvat.

A izbornik Slavko Goluža zaključuje:

- Čestitam mojim igračima da su smogli snage ovo izdržati, da ne budem grub. Došli smo igrati rukomet, a ne se tući. Nismo mogli igrati, ali bez obzira na sve čestitam. Nismo navikli na ovo, ali morat ćemo.

Na kraju je Tunis čestitao, čak i komplimentirao.

- Bili smo disciplinirani, igrali smo protiv najbolje momčadi na svijetu, nismo se mogli nadigravati, ali nam je bilo zadovoljstvo igrati četvrfinale ovakvog turnira - zaključio je Francuz na klupi Tunisa Alain Portes.

Da, jer u petak u 21.30 čekaju olimpijski pobjednici Francuzi. Treći puta je ova generacija na OI i treći puta je u polufinalu. Treba samo reći - svaka čast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:23