CAMERON 'RAZOČARAN'

Gaf organizatora: Stotine praznih VIP mjesta na Olimpijskim igrama popunit će vojnici i školarci

Na londonskim OI je podijeljeno 15% manje VIP mjesta nego na prethodnima te je 3.000 ulaznica već vraćeno u prodaju i odmah rasprodano
 AP

Organizatori Olimpijskih igara trenutno se bore s rješavanjem problema stotina praznih VIP sjedala koja bodu u oči na gotovo svim lokacijama na kojima se održavaju OI. Za početak, tom su problemu doskočili tako što su zamolili vojnike odgovorne za pružanje sigurnosti da nakon svoje smjene ostanu i popune ta mjesta. Dio mjesta mogao bi postati dostupan i lokalnim školarcima i profesorima.

Premijer David Cameron izjavio je da je "razočaran" s toliko neispunjenih mjesta, no da to nije ništa čudno i da su se sa sličnim problemima susretali i organizatori OI u drugim gradovima. Organizatori su objasnili da je na londonskim OI zapravo podijeljeno 15% manje VIP mjesta nego na prethodnima te da je 3.000 ulaznica vraćeno u prodaju u nedjelju navečer. Do ponedjeljka ujutro prodane su sve do jedne.

Organizatori su također objasnili da prazna mjesta nisu ništa neobično, jer su rezervirana za članove delegacija, predstavnike medija, sponzore i druge grupe koje tijekom igara imaju mnogobrojne obaveze pa ne mogu nazočiti svim sportskim natjecanjima na svim lokacijama za koje su dobili mjesta.

Sebastian Coe , predsjednik organizacijskog odbora, izjavio je da su organizatori i više nego adekvatno doskočili problemu i da će ubrzo biti razriješen.

- Mi dugujemo britanskoj sportskoj javnosti pružiti svaku priliku da uživo gleda jedan od povijesno najvažnijih sportskih događaja koje će doživjeti u životu, ipak je dodao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:50