Gledatelji odabrali ‘Sve će biti dobro’

ZAGREB - Nakon više od mjesec dana emitiranja, koliko ujedno traje i rat sapunica konkurenata Nove TV i HTV-a, rezultati gledanosti dviju serija napokon su se počeli značajno razlikovati. Naime, do sada je HTV-ov soap u produkciji Ring Multimedije ‘Sve će biti dobro’ u prosjeku vodio tek za dva do tri posto, ispred ‘Zakona ljubavi’ koji za Novu TV radi producentska kuća AVA.



Pad u ciljanoj skupini






P ETAK, 26. rujna

HTV ‘Sve će biti dobro’ - 9,3%

NOVA TV ‘Zakon ljubavi’ - 7%



PONEDJELJAK, 20. listopada

HTV ‘Sve će biti dobro’ - 11%

NOVA TV ‘Zakon ljubavi’ - 4,5%



UTORAK, 21. listopada

HTV
‘Sve će biti dobro’ - 12%

NOVA TV ‘Zakon ljubavi’ - 6,5%



SRIJEDA, 22. listopada

HTV ‘Sve će biti dobro’ - 11,5%

NOVA TV ‘Zakon ljubavi’
- 6%
Nagli preokret u gledanosti

Međutim, početkom ovog tjedna došlo je do prve značajne razlike, ali i pada gledanosti ‘Zakona ljubavi’ što se tiče gledatelja svih dobnih skupina, ali, i što je mnogo bolnije komercijalnoj televiziji, u njihovoj ciljnoj skupini od 18 do 49 godina, s čijim su rezultatom na Novoj TV sve do nedavno tvrdili da su jako zadovoljni.



Tako je u ponedjeljak, 20. listopada, ‘Zakon ljubavi’ pratilo 4,5 posto, dok su u ciljnoj skupini od 18 do 49 godina ostvarili zabrinjavajućih 3,3 posto.



Termini ostaju isti



Istog dana ‘Sve će biti dobro’ imala je gledanos od 11 posto u ‘totalu’, te 6,5 posto gledanosti u ciljnoj skupini.



Slično je bilo i nardenih dana što znači da trenutno HTV-ova sapunica ostvaruje dvostruko veću gledanost što se tiče svih gledatelja, a vodi i u ciljnoj skupini Nove TV.





Programski šefovi Nove TV, kako neslužbeno doznajemo, nisu ni najmanje zadovoljni ovim rezultatima, no informaciju da na toj komercijalnoj televiziji razmišljaju i o promjeni termina te serije jučer je opovrgnula glasnogovornica Diana Tušek.



- Ne razmišljamo o promjeni termina - uzvratila je Tušek.





Ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića prikovalo je gledateljstvo uz male ekrane. Informativni programi sve tri nacionalne televizije imali su vrlo visoke postotke gledanosti, od čega je najbolji rezultat imao HTV-ov središnji Dnevnik koji je pratilo 25 posto gledatelja ili oko milijun ljudi. I izvanredne vijesti javne televizije u 20.30 sati ostvarile su iznimnu gledanost od 23,5 posto, a emisija “Otvoreno” 16,7 posto. Redovni Dnevnik Nove TV imao je gledanost od 12,8 posto, no njihove izvanredne vijesti u 20.45 ostvarile su rezultat od 15,7 posto. Izvanredne vijesti RTL-a prikazane u 20.10 sati, pratilo je 12,4 posto gledatelja. (T. Pr.)

Mi lijun ljudi gledalo Dnevnik HRT-a





Tina Premec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:32