Gnjevni Boysi zapalili srpsku zastavu

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.02.2008. u 22:33

ZAGREB - Više od 40 gnjevnih pripadnika Bad Blue Boysa zapalilo je večeras oko 21.25 na Trgu bana Jelačića srpsku zastavu kao odgovor na napad srpskih huligana na zgradu hrvatskog veleposlanstva u Beogradu. U roku od nekoliko minuta na trg su stigle policijske snage u neuobičajeno velikom broju te su munjevito okružile Dinamove navijače i na gotovo sat vremena blokirale kompletni promet u centru grada.

Unatoč gotovo incidentnoj situaciji svi prosvjednici su dobrovoljno i bez izgreda odvedeni u prvu policijsku postaju nakon čega su pušteni doma. Dramatičan događaj okupio je i tristotinjak prolaznika koji su u jednom trenutku sudjelovali u incidentu.

Dok je gorila zastava susjedne države navijači Dinama su skandirali "Vukovar, Vukovar", a nakon toga su zapjevali i hrvatsku himnu. Nakon što ih je okružila policija uzrujani navijači obratili su se građanima te ih zamolili za pomoć. 

Zašto šutite Zagrepčani, napali su nas u Beogradu

BBB
"Zašto šutite Zagrepčani, napali su nas u Beogradu", čuli su se povici od strane Boysa prema okupljenima, kojih je bilo oko tristotinjak.

Prisutni policajci obratili su se navijačima putem megafona te su ih zamolili da prekinu s prosvjedom. 

"Dokazali ste svoje, bit ćete jedan po jedan odvedeni, a ne privedeni u prvu policijsku postaju, gdje ćemo s vama obaviti obavijesni razgovor, nakon kojega ćemo vas pustiti doma", rekao je pregovarač.

Ljutiti navijači su unatoč pozivu policajaca kleknuli i nastavili skandirati navijačke i domoljubne pjesme, no nakon što su im počeli prilaziti policajci ulazili su jedan po jedan u policijsku maricu.

Brojni građani, koji su pristizali na mjesto događaja, a 'zakasnili' su na paljenje zastave, zapitkivali su okupljene o čemu je riječ te da li su to navijači Dinama. Nekolicina BBB-a koji su se prije dolaska policije izdvojili iz grupe 'uputili' su sve okupljene o čemu je riječ.

"Normalno da su to Boysi. Pa netko je morao reagirati na ovo što se događa u Beogradu", komentirali su navijači Dinama koji su izbjegli odlazak u policijsku postaju.

Policija je izvijestila da je večeras zbog remećenja javnog reda i mira na Trgu bana Jelačića privela 44 osobe, te da će o incidentu izvijestiti sutra na konferenciji za novinare.


Ante Milković

Izdvajamo