Gradonačelnik Bandić otvorio obnovljeni Trg svetog Marka

ZAGREB - Obnovljeni Trg svetog Marka na zagrebačkom Gornjem gradu, gdje su sjedišta Vlade, Sabora i Ustavnog suda, jučer je otvorio gradonačelnik Milan Bandić.



Trg i okolne ulice popločeni su starim granitnim kockama, preuređene su vodovodne cijevi i električne instalacije, a radovi su vrijedni 14,5 milijuna kuna.



Gradonačelnik je objasnio da je ovo bila samo prva faza radova na obnovi povijesne jezgre Zagreba.



- Nadamo se da će Vlada RH ući s nama u projekt obnove stare jezgre i da ćemo zajednički obnoviti fasadu crkve Svetog Marka jer je to ipak jedan nacionalni projekt. Za dva tjedna će početi gradnja javne garaže na Tuškancu nakon čijeg završetka ćemo zabraniti pristup za sve automobile na Gornjem gradu - rekao je gradonačelnik Bandić te se zahvalio na strpljenju stanarima Gornjega grada koji su tijekom nepuna tri mjeseca trpjeli prometni kaos.



Nakon završetka garaže i otvorenja tunela Grič, promet Gornjim gradom bit će sigurno zabranjen, rekao je Bandić najavivši da će se u sljedećoj fazi na ovaj način obnoviti još pet gornjogradskih ulica. Taj projekt potpune obnove Gornjega grada i svih gornjogradskih pročelja trebao bi biti gotov 2010. godine.    




A. Milković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:30