Gueli 200.000 eura godišnje

ZAGREB - Frank Manga Guela (21) od utorka je službeno Dinamov igrač. Ofenzivni vezist iz Obale Bjelokosti potpisao je četverogodišnji ugovor s "modrima" te preuzeo majicu s brojem 19. "Dobili smo crnog Kranjčara", otelo se nekolicini novinara dok je dojučerašnji nogometaš grčke Kerkyre pozirao s dresom na kojem je predstavljen kao Did'dy Guela.



Predstavljajući novu maksimirsku zvijezdu Branko Ivanković ipak nije htio uspoređivati s Nikom. Umjesto toga opisao ga je kao konkretnijeg i kvalitetnijeg Mihaela Mikića.





Frank Manga 'Did'dy' Guela rođen je 1986. godine. Ljevak je, ofenzivni vezni igrač. Nakon matičnog Secaua napustio je Obalu Bjelokosti i nastupao za južnoafrički Sundowns, zatim za grčkog drugoligaša Veriju i prvoligaša Kerkyru. U prošloj sezoni postigao je sedam prvenstvenih pogodaka
Did'dy Guela

- Poput "Mike" i on voli igrati uz crtu, ali nije tipični bočni igrač. Riječ je zapravo o modernom, ofenzivnom veznom nogometašu strašne brzine i vrlo dobre tehnike. Guela je moćan u igri "jedan na jedan", često ulazi u prilike i nerijetko iz njih poentira. Bit će važan za ravnotežu u našoj momčadi s obzirom da je ljevak, iako može igrati na obje strane. Nadam se da će se brzo socijalizirati i naučiti na novo okruženje, suigrače, grad. Uvjeren sam da je ova kupovina pravi potez i da će Dinamo profitirati s Guelom - rekao je Ivanković.



Sportski direktor Zoran Mamić je u domenu poslovne tajne svrstao podatak o Guelinoj zaradi. Novi nogometaš je stigao bez odštete, a računa se da će u Maksimiru zarađivati između 150.000 i 200.000 eura godišnje. Novim suigračima priključit će se na početku priprema, 9. lipnja.



Guelini nastupi ove sezone nisu promakli niti skautima grčkih prvoligaša, posljednjih dana spekuliralo se da bi ponudu PAOK-a mogao pretpostaviti pozivu "modrih", ali Guela je odlučio nakon što je uživo pogledao derbi Dinama i Hajduka.



- Izabrao sam Dinamo jer je riječ o odličnom klubu koji je poznat u cijeloj Europi, ali i zato što sam vidio izvrsnu, mladu momčad. Svidjela mi se također i najava Zdravka Mamića da ovdje ne gradi samo veliki team nego i pravu obitelj. Moram pohvaliti i navijače koji su u subotu bili čudesni - rekao je Guela.



Novi Ivankovićev adut ovako skicira svoje nogometne domete.



- Brzina je moj adut, mislim i da sam jak u igri s loptom. Najbolje partije pružao sam na mjestu "polušpice", ali spreman sam prilagoditi se svim trenerovim zahtjevima.



Guela nema reprezentativnog iskustva, ali kaže da je dva puta bio na pragu reprezentacije.



- Dobio sam dva poziva dok sam igrao za klub iz Južne Afrike, ali me gazde nisu htjele pustiti. Naša je nacionalna momčad sjajna, nadam se da će mi Dinamo biti odskočna daska do nove pozivnice. (dk)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:00