Gušterić: 'Moja će kći ostati gluha na jedno uho, a gradonačelnik nije ni pitao kako je'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 10.09.2006. u 18:38

POŽEGA - Unatoč brojnim ozljedama, stabilno je stanje Mirele Gušterić (22) iz Blackog kraj Požege, djevojke na koju je prije tri dana svojim BMW X5 naletio pleternički gradonačelnik i čelnik županijskog HDZ-a Franjo Lucić.

- Mirela ima tešku ozljedu lijevog lakta, desne šake, frakturu lubanje te slomljene čeljust i jagodičnu kost. Iako je od prvog trenutka izvan životne opasnosti, po svemu sudeći prijeti joj gluhoća na desno uho i trajne posljedice lakta. Zbog ozljeda još ne jede i osjeća mučnine, ali je najvažnije što je Mirela izvan životne opasnosti - izjavio je djevojčin otac Tomica Gušterić, koji pritom drži da ipak postoje određene sumnje u postupanju policije tijekom i nakon očevida.

- Ne mogu tvrditi je li Franjo Lucić nakon rođendanskog slavlja u pleterničkom restoranu Oaza bio pod utjecajem alkohola ili ne, no sumnju baca to što u bolnici nad njim nije izvršen alkotest krvi i urina, već samo onaj "dregerom". Imam i određene informacije od jednog policajca s uviđaja kojem je izgledalo da je Lucić pod utjecajem alkohola.

Nevezano s tim, mnogo mještana od Pleternice do Požege može potvrditi da je Lucić često vozio brzo tom cestom, nerijetko razgovarajući mobitelom, ali unatoč tome reakcija policije bila je samo odmahivanje rukom u znak pozdrava. - Zakoni očito za nekog ne vrijede - tvrdi Gušterić, koji kaže da poznaje i Franju Lucića i njegovu suprugu, ali mu je žao što i tri dana nakon stradanja Mirele nitko iz obitelji pleterničkog gradonačelnika nije pitao za njezino zdravlje, osim Lucićevog brata Drage.   


K. Balog

Izdvajamo