Hloverka smijenila ekipu emisije 'Hrvatska uživo'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.08.2008. u 20:45

ZAGREB - Burno i eksplozivno protekao je današnji sastanak na HTV-u, sazvan radi nove koncepcije emisije “Hrvatska uživo”.

Salve optužbi padale su između HTV-ovih urednika i novinara, a smijenjena je stara ekipa emisije, koja je vodi i uređuje četiri godine. Iz projekta su maknuti Lela Knežević, Sanja Mikleušević-Pavić i Robert Zuber, a Maja Sever i Nensi Brlek odbile su voditeljsku ulogu.

- Nikada nisam doživjela da me nadređena na službenom sastanku prozove da je reketarim preko Jutarnjeg lista - ljutito je rekla Lela Knežević koju čeka mjesto drugog urednika u emisiju “Otvoreno”.

Ne mogu sjesti u studio i raditi emisiju jer ne znam koja su moja zaduženja

Maja Sever
Prekratak period Sanja Mikleušević prebačena je u Zuberov projekt “Misija”, nastao iz priloga iste emisije.

- To je isto kao da se priključim Aleksandru Stankoviću u ‘Nedjeljom u dva’ - obrazložila je Sanja Mikleušević-Pavić. Prema novom konceptu, emisiju “Hrvatska uživo” vodit će tri voditelja i tri voditeljice. Jozo Barišić, Branko Nađvinski i Petar Vlahov prihvatili su zadatke, a tko će uz Nevenu Rendeli biti među voditeljicama, nije poznato. Među onima koje su odbile zadatak je i Maja Sever.

- Ne mogu za četiri dana, kada ‘Hrvatska uživo’ počinje, sjesti u studio i raditi emisiju jer ne znam koja su moja zaduženja - rekla je Maja Sever. Zbog te situacije spomenuti HTV-ovi djelatnici zatražit će očitovanje Vijeća HRT-a i hitni sastanak s ravnateljem Blagom Markotom.


Budući da se “Hrvatska uživo” bavi i unutarnjopolitičkim temama, kao što je slučaj Mirjane Pukanić koji je Hloverka navodno zabranjivala, već bivši članovi emisije uvjereni su da se uvođenjem većeg broja voditelja u predizbornoj godini želi povećati kontrola nad određenim temama. Tako su i za “Otvoreno” sada planirana čak četiri voditelja, zbog čega je navodno i Mislav Bago odbio suradnju. S obzirom na to da se Bago upravo vraćao iz Pekinga, tu informaciju nismo uspjeli potvrditi.

Mislav Bago se iz Pekinga odbio vratiti u Otvoreno


Marijana Sever

Izdvajamo