Ivanišević: Utakmica godine, a ja ne mogu doći

Pod naslovom "Goran servira poslasticu", u jučerašnjem Timesu, najuglednijem engleskom listu, objavljen je monolog Gorana Ivaniševića, koji ne daje izjave za hrvatske novine jer se previše kopalo po njegovu privatnom životu.



 - Utakmica s Engleskom najveća je utakmica u posljednjih nekoliko godina, a ja ne mogu biti ondje! Imam kartu, bio sam spreman obući svoj hrvatski dres koji sam nosio i kad sam igrao svoj zadnji meč na Wimbledonu.



Onda sam shvatio da mi datum ne dopušta biti u Maksimiru s 40.000 Hrvata, bit ću u Eindhovenu, gdje ću se pripremati za meč na Touru bivših igrača. Ali, makar potrošio cijeli dan, naći ću bar u kojemu će se prenositi meč s Engleskom. Neće biti isto kao da sam u Maksimiru, ali nosit ću svoj dres i navijat ću.



U Maksimiru će biti nevjerojatna atmosfera jer Engleska prvi put igra protiv Hrvatske u Hrvatskoj. Mi volimo sport. Kada sam se vratio kući nakon pobjede u Wimbledonu, svi su, osim mrtvih Splićana, došli na doček. Neki su u prevelikom oduševljenju 'otjerali' svoje automobile u more.



Ne volim navijače Chelseaja



Kao i Engleska, i Hrvatska se pokušava oporaviti od Svjetskog prvenstva. Trebali smo napraviti bolji rezultat. Igrali smo dobro protiv Brazila, ali promašili smo mnoge šanse protiv Japana i Australije. Bio sam u Berlinu na utakmici s Brazilom, bio je to neponovljiv užitak. Zvali su me u TV studio, ali želio sam biti s navijačima. Slikao sam se sa stotinama.



Volim stadione kakvi su u Engleskoj jer nema atletske staze, vrlo blizu ste igračima, možete pljunuti na njih ako ne igraju dobro. Dobro, ne treba pljuvati, ali možete vikati što hoćete i oni vas sigurno čuju.



Volim engleski nogomet, moj favorit klub je WBA. Ne volim one koji navijaju za Chelsea, koji je pokupovao sve. Za WBA sam počeo navijati zbog prijatelja. Kada su trebali ispasti, kao lud sam cijeli dan vrtio teletekst i tražio rezultat.



U subotu smo pobijedili Andoru sa 7-0, ali to je bila Andora. U srijedu Luka Modrić i Niko Kranjčar moraju igrati dobro. Niko Kranjčar je fin momak, igrao je za moj klub Hajduk i nadam se da će uspjeti u Portsmouthu.



Imam i Beckhamov dres



Hobby mi je skupljanje dresova, imam ih 80. Imam i Beckhamov i Owenov dres, za nas je dobro što ih nema. Iznenađen sam što Beckham nije pozvan, on jednim potezom može dobiti meč. Za nas je dobro i da Gerrard ne može igrati.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:32