Jarni potvrđen kao prvi trener Hajduka

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 29.10.2007. u 21:03

SPLIT - Privremeno vodstvo Hajduka, dr. Nosić, Vinko Bajrović i Mirko Klarić, uz dogovor s Tomislavom Ercegom, sportskim direktorom, potvrdilo je Roberta Jarnija kao novog trenera Hajduka. S Jarnijem je dogovorena suradnja i potpisan jednogodišnji ugovor, ali i ugovor koji se u prosincu, dakle nakon prvog dijela sezone, može raskinuti.


Jarni: 'Rukavina umjesto Kalinića protiv Cibalije!'

Naime, Skupština Hajduka održat će se početkom prosinca i ovaj privremeni trijumvirat ne želi svojim odlukama opteretiti Upravni odbor i predsjednika koji će tada biti izabrani pa je zbog toga u ugovor s Jarnijem i unesena klauzula o mogućnosti raskida, nakon što nova Uprava bude izabrana.

- Možda će novo vodstvo imati druge planove i ideje, pa je logično da smo im ostavili prostor za promjenu - rekao je dopredsjednik Skupštine Mirko Klarić kao objašnjenje za klauzulu o mogućem razlazu s Jarnijem.

Robertu Jarniju ostavljeno je da sam izabere svog pomoćnika, o čemu će on dr. Nosića obavijestiti tijekom utorka. Međutim, unaprijed mu je rečeno da to mora biti netko od sadašnjih trenera zaposlenih u klubu jer se ne želi zapošljavati neko novo ime što je i logično jer Hajduk danas ima ionako veliki broj trenera.

Koga će Jarni odabrati?

 - U ovom trenutku stvarno ne znam. Još nisam odlučio, moram odvagati, meni treba trener koji će sa mnom raditi na terenu i s kojim mogu dijeliti slična razmišljanja o igri. Naravno, moram i razgovorati s onim kojeg želim za suradnika - rekao je Jarni nakon sastanka s privremenim vodstvom kluba.
Nikica Vukašin

Izdvajamo