Je li Miro Vidović nudio Pukaniću mito u Markovićevo ime?

Kad je konačno stigla vijest da hrvatska kandidatura za Euro 2012. nije uspjela i nakon što je premijer Ivo Sanader javno rekao kako netko mora odgovarati za debakl u Cardiffu, očito imajući na umu predsjednika HNS-a Vlatka Markovića, kojeg je prozivala cijela nacija (uključujući i komentatore na našem portalu), predsjednik Uprave Nacionala Ivo Pukanić u novom je broju svog lista odlučio ubrzati Markovićev pad. Njegov komentar tjedna, pod nazivom"Kako me Marković pokušao potkupiti",  upravo je ona otrovna strelica za koju se premijerov imenjak nada da ju Marković neće preživjeti.



Najnoviji Pukanićev komentar snažno je odjeknuo u Hrvatskoj, jer u njemu izravno optužuje Vlatka Markovića da ga je novčano želio potkupiti da odustane od svoje kandidature za predsjednika HNS-a, koja se zahuktala u prosincu 2006. godine, a na poticaj triju "predsjednika poznatih hrvatskih prvoligaša i nekih od naših najpoznatijih nogometaša". Pukanić objašnjava kako su oni predložili njega za prvog čovjeka HNS-a zbog njegova komentara o debaklu na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj kada je ovog istog Markovića prozvao za glavnog krivca. O njegovoj kandidaturi znali su i Zdravko Mamić i Igor Štimac.

Uskoro nakon toga određeni M. V. došao je Pukaniću s ponudom da za određen iznos odustane od svoje kandidature. "K meni u ured došao je izvjesni M. V. i otvoreno mi rekao: 'Čuj, Puki, šalju me Cvrk i Vlatko, daj reci koliko košta, koliko treba platiti, tj. koliko tražiš da se ne kandidiraš za mjesto predsjednika HNS-a?', izjavio je Pukanić za Dnevnik Nove TV.

Pukanić je, kako je napisao u kolumni, odbio takvu nagodbu  i o svemu odmah izvijestio državnog odvjetnika Mladena Bajića i glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka jer je smatrao da Ivo Sanader, koji je trebao potpisati garanciju za Euro 2012. treba znati kakav je karakter čovjeka koji je na čelu tog projekta.  Vlatko Marković komentirao je za Novu TV najnoviji slučaj otvoreno izrazivši svoju nesimpatiju prema Pukaniću riječima: "Taj bi se i đavlu prodao, a kamoli ne meni da sam mu to ponudio... Uostalom, uopće me ne zanimaju 'Pukanići', to je prodavanje magle, ja sam četiri puta legalno biran na mjesto predsjednika i nikakva pomoć mi nije trebala."

Onima koji su pročitali Pukanićev komentar dosta je toga bilo jasno, no ostala je tajna čovjeka iza inicijala M. V., za kojeg su mnogi posumnjali da se radi o Mladenu Vedrišu. Međutim, da nije riječ o njemu Pukanić je naglasio na početku svoga gostovanja na Novoj TV, na što je voditeljica dnevnika Mirjana Hrga upitala: "Je li to navodno Miro Vidović?"  Pukanić nije želio ni potvrditi ni demantirati tu informaciju do koje je došla Nova TV.

Martina Mihordin, glasnogovornica Državnog odvjetništva, potvrdila je da je Pukanić prijavio cijeli slučaj, no naglasila je da "činjenice koje je gospodin Pukanić iznio nisu bile dovoljne da bi Državno odvjetništvo po njima postupalo" te kako ni njima nije otkrio identitet čovjeka M. V.

Zašto je slučaj navodnog podmićivanja tek sad izašao u javnost? Pukanić objašnjava kako je to napravio da mu nitko ne može predbaciti kako je učinio i najmanju stvar protiv dodjeljivanja Hrvatskoj Eura 2012. godine. Na kraju je poručio kako jedva čeka da ga Marković tuži za klevetu, poručivši mu da će u tom slučaju na sudu biti jako veselo i vruće.



sbg
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:30