Kalmeta: Pelješki most je pitanje našeg nacionalnog ponosa

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 28.03.2009. u 13:53

SINJ – Govoreći na skupu u povodu 19. obljetnice HDZ-a Sinja i Cetinske krajine, Božidar Kalmeta, ministar mora, prometa i infrastrukture kazao je da se neće zaustaviti izgradnja Pelješkog mosta.

- Novac kojim se financira izgradnja Pelješkog mosta je iz vanproračunskog fonda. To su namjenska sredstva za financiranje infrastrukture još od Račanove Vlade. Tim mostom ćemo poslije 300 godina ponovno spojiti Hrvatsku. Najmanje smo do sada ulagali na jugu Hrvatske i ovim mostom to ćemo ispraviti. Pelješki most je infrastrukturni, gospodarski i turistički projekt, on je pitanje našeg nacionalnog ponosa i zato ga nećemo dovesti u pitanje – kazao je Kalmeta.

Više iz
rubrike
VIJESTI

Na istom skupu govorio je i prof. dr. Dragan Primorac, ministar znanosti, prosvjete i sporta. Osvrćući se na u posljednje vrijeme u dijelu javnosti ponovno aktualizirano pitanje ukidanja prava glasa u Hrvatskoj za Hrvate iz Bosne i Hercegovine, Primorac je rekao: - Takvima nije smetalo kada su upravo Hrvati iz Bosne i Hercegovine među prvima stali u obranu Hrvatske, a smeta im njihovo pravo glasa. Nema šanse da im se to pravo ukine – zaključio je Primorac.

Toni Paštar/EPEHA

Izdvajamo