Kirin: Vozači, pazite na mog Domija

VIROVITICA - Sedmogodišnji Domagoj Kirin, sin ministra policije, jedan je iz "vojske" prvašića kojima je danas prvi dan u klupama.  



- Domi je nestrpljiv - dočekala nas je ministrova supruga Sanja, Varaždinka koja se u Viroviticu doselila nakon udaje. Mališan već zna sve: čita, piše i računa. Jedino je još vrlo zaigran pa i Kirinove, kao i većinu roditelja, zabrinjava kako će prihvatiti obveze. Posjetili smo ih u njihovu domu u predgrađu Virovitice. S obje strane kuće protežu se kukuruzišta, iza je velika livada, mjesto idealno za odrastanje.

Prijevoz besplatan, ali do autobusa će pješačiti osam kilometara

'Djeca i ja za školu smo se pripremili na internetu'



- Ovdje se mogu najbolje odmoriti. Ujutro kad supruga i ja pijemo kavu čuju se samo ptičice - kaže Kirin. No, to nije idealno za djecu kad moraju u školu.  - Do škole je više od dva kilometra, nema prijevoza pa mališani cijeli put moraju prepješačiti po cesti koja nije sigurna - podijelio je s nama roditeljske strahove ministar. U ulici ima 200 školaraca pa im je Općina financirala nogostup.



- Dok smo vodili starijeg Antonija u školu, Sanja i ja objašnjavali smo mu kako hodati uz cestu, kako se prelazi cesta i da se pazi auta. Isto ćemo proći i s Domagojem. Vidite, nedavno je poginulo dijete na prijelazu - zabrinut je Kirin.



Apelirao je na vozače da voze sporije i paze na djecu. Ove će godine, rekao je, policija biti stroža nego do sada. Bit će povećan broj patrola oko škola, a onima koji budu divljali, bit će izricane maksimalne kazne, poručio je dok je nježno grlio Domagoja.





Sedmogodišnji sin ministra unutarnjih poslova danas kreće u prvi razred osnovne škole u Virovitici. Već danima nestrpljivo iščekuje prvo školsko zvono, a do škole će ga voziti mama ili ministrovi roditelji 



Prvašiću iz Brestovja ništa ne bi trebalo nedostajati jer  se njegova mama za školu pripremala čitajući savjete

na internetu, a uskoro će mu kupiti radni stol i stolicu te s vremenom urediti i prostoriju na katu



Iako 15-godišnji Miroslav ima pravo na besplatan prijevoz, do škole će u Buzetu i ove godine morati prepješačiti osam kilometara jer je njegovo selo Prapoće u Istri izvan autobusnih linija pa do prve postajemora pješice

     
D omagoj Kirin

Oskar Domazet

Mi roslav Šverko



Odluka je pala: dječačića će cijeli prvi razred u školu voziti mama, a kada Sanja, koja radi kao referentica u gradskoj upavi, bude spriječena, uskočit će ministrovi roditelji, baka Magda i djed Josip. I oni su uzbuđeni. Baka nam je otkrila da ju je Domagoj neki dan pitao što će biti kada dobije prvu jedinicu.



Tata se htio pohvaliti Domagojevim znanjem iz matematike. "Koliko je 1500 više 1500", pitao ga je. Domagoj je kao iz topa ispalio: "3000!" I onda je odmah izjurio s loptom. - Moj Domagoj jednako dobro puca i ljevicom i desnicom, bit će pravi nogometaš, no za tatinu ljubav upisat ćemo ga i na karate - zaključio je Kirin.



Ivana Kalogjera-Brkić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:21