Koga je kaznio izbornik?

Ivica Olić, Boško Balaban i Darijo Srna su kao dečki iz Bajaginih pjesama, žestoki momci, velikog srca. "Kada se pije, kada se ljubi i kad se - puca". Prekršili su elementarne regule ponašanja u kampu i izbornik ih je otpisao. Međutim, koga je kaznio Slaven Bilić? Najviše našu nogometnu javnost, a zatim i sebe, jer će u Moskvi ući u ring bez dvojice ključnih i jednog važnog igrača. Preko nestašluka "ruske trojke", što je najozbiljnija povreda radne discipline, teško se moglo prijeći. Vlatko Marković se zgrozio i rekao: "Sve je u Bilićevim rukama!", a Bilić je rekao: " Aut! Van, ne želim vas više vidjeti!"



Što će biti nakon svega? Jesu li zauvijek otpisani ili će biti samo izopćeni za utakmicu s Rusima? Ako je tako, onda je Bilić pogriješio. Ako mu treba alibi, pravi alibi bi bio da ih je "poslao u vatru" u Moskvi i rekao: "Igrajte!" Ovako ih je nagradio za glupost koju su napravili, a nakon što će se javnost rasplakati kao u jeftinim narodnjacima, bit će pomilovani, jer Hrvatska se, ipak, ne može odreći trojice takvih igrača. U ovom je času Darijo Srna možda i najbolji hrvatski nogometaš i mi kažnjavamo sami sebe, uključujući i HNS, koji može izgubiti 10,000.000 eura.



Znam da će nesimpatično zazvučati da je "Jack Daniels tekao u potocima", da se već "mjesec za oblak skrio", kad se vesela trojka vraćala u Čatež, baš su posluživali doručak...



Kapetan Niko Kovač, koji je molio Bilića da oprosti dečkima zbog pijančevanja, ali novinarima nije želio ništa reći: "Možemo razgovarati o nogometu, ali o ovim stvarima - ne!"



U cijeloj priči najčešće smo pogledavali prema Niki Kranjčaru. Riješio je pitanje novog kluba, nije bio u "Fonani", čak ni u hotelskoj slastičarnici, i danas neće biti na naslovnoj stranici. Ona je rezervirana za grupu "desilo se.".

Tomislav Židak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:09