AFERA U SOA-i

KOMENTAR JUTARNJEG Od katarze u HDZ-u nema ništa dok god je Karamarko na čelu

Maslenica, Jasenice, 240314.Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dosao je na proslavu 24. godisnjice osnivanja stranke HDZ-a u Jasenicama, kao i zupan Stipe Zrilic te Bozidar Kalmeta. Ugostio ih je nacelnika Opcine Jasenice Martin Baricevic. Na fotografiji: Tomislav Karamarko i Bozidar Kalmeta.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Mišković / CROPIX

Tomislav Karamarko, dok je bio na čelu SOA-e, zapošljavao je podobni kadar na samo jedan dan, i potom takve radnike proslijeđivao šefu carinske uprave Mladenu Barišiću, javio je danas Novi list.

Barišić je navodno na taj način izbjegavao javne natječaje za zapošljavanje u carinskoj upravi, koji bi inače bili obavezni.

Ukoliko se ove tvrdnje, koje su navodno nalaz saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, pokažu istinitima, padaju u vodu sve Karamarkove priče o ‘katarzi’ koju je prošla Hrvatska demokratska zajednica.

I dok većina javnosti pozorno gleda Božidara Kalmetu, u čijem su ministarstvu zamračeni milijuni kuna, kao sponu današnjeg sa ‘starim, Sanaderovim’ HDZ-om, moglo bi se ispostaviti da je najjača spona sa tom verzijom stranke upravo njen sadašnji predsjednik.

AFERA PREDSJEDNIKA HDZ-a Nadzor SOA-e utvrdio da je Karamarko zapošljavao ljude na jedan dan?

Mladen Barišić je duboko kriminalizirana osoba, koja je priznala svoju ulogu u aferi izvlačenja državnog novca preko agencije Fimi media, i za to je nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora.

Tomislav Karamarko je, s druge strane, bio ministar unutarnjih poslova za vrijeme iste te pljačke, no danas tvrdi kako ni za što od toga nije znao.

Za sada je još moguće povjerovati kako je bio nesposoban, ili kako su mu ljudi kojima je vjerovao propustili ukazati na kriminal i pljačku. No, ako saborski Odbor javno objavi zaključke po kojima je Barišiću omogućio zapošljavanje kadra bez javnog natječaja, nestaje i zadnja iluzija Karamarkovog integriteta.

Na kraju će se ispostaviti da je Nikica Gabrić bio u pravu kada je prognozirao tko će pobijediti na sljedećim izborima - HDZ ili SDP?

Pobijedit će onaj tko se prvi riješi svoga predsjednika!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:40