Kralj laminata kupio Čermakov ljetnikovac

DUBROVNIK - Uspješni poduzetnik hrvatskog podrijetla Darko Pervan, koji već godinama živi u Švedskoj, a slavu i bogatstvo je stekao svojim patentom slaganja drvenih podnih podloga i laminata na klik i trgovinom drvom, odnedavno je novi vlasnik obnovljenog ljetnikovca Kazbek iz 15. st. na Lapadskoj obali u Dubrovniku.



Njegova tvrtka Pervanovo d.o.o. kupila je Kazbek od Hrvoja Čermaka, vlasnika Tifona, koji je dugo tražio kupca za prekrasno zdanje na Lapadskoj obali kojem će, gradnjom marine na tom dijelu obale, dodatno porasti vrijednost.



Čermaku se čekanje isplatilo jer u Dubrovniku vrijeme radi u korist vlasnika i prodavatelja nekretnina, pa je umjesto lani traženih 4 milijuna eura, ove godine, prema neslužbenim informacijama, dobio gotovo 5 milijuna eura.



Toliko je, navodno, Pervan izdvojio za kupnju Kazbeka iako nije poznato što s njime namjerava učiniti i hoće li ljetnikovac dovršiti kao luksuzni hotelski objekt, što je bila nakana poduzetnika koji je obnovio građevinu izvana. Ime Darka Pervana kao izumitelja koji se obogatio na laminatu, koji se sve više koristi prilikom uređenja interijera, nije poznato široj dubrovačkoj javnosti. 



Dio svog uspjeha Pervan je očito odlučio investirati u Dubrovnik, tako da kupnja ljetnikovca Kazbek nije njegovo prvo ulaganje na jugu Hrvatske. Lani je, naime, kupio tzv. Kapetanovu kuću na Babinu kuku, blizu plaže popularno zvane Copacabana, te ju je uredio kao privatnu rezidenciju za svoju obitelj. Pervan je, navodno, nedavno kupio još nekoliko nekretnina i zemljišta po Dubrovniku.

Lidija Crnčević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:02