Legenda soula, James Brown, nakon dva mjeseca ipak pokopan

NEW YORK - Američki glazbenik James Brown, u subotu je, dva mjeseca nakon smrti, pokopan u grobnici na imanju jedne od svojih kćeri na Beech Islandu u američkoj državi Južna Karolina, objavili su lokalni mediji.

Legendarni "Kum soula" umro je 25. prosinca prošle godine nakon komplikacija nastalih od upale pluća sa 73 godine. Odonda je među članovima obitelji izbila žučna svađa oko ostavštine tako da se sprovod stalno odgađao.

Šestoro odrasle Brownove djece i njegova životna partnerica u sukobu su s izvršiteljima oporuke koje je imenovao sam Brown. U veljači je nadležni sudac uključio neovisne stručnjake koji će nadzirati izvršenje oporuke. Brown je najveći dio svog imetka vezao za zakladu koja siromašnoj djeci financira studij glazbe. Prema podacima Brownove životne partnerice, Tomi Rae Hynie, riječ je o "vrijednosti između 100 i 200 milijuna dolara".

Grobnica na imanju Brownove kćerke Deanne Brown Thomas vjerojatno neće ostati posljednje počivalište glazbenika. Kasnije bi mogao biti prebačen u mauzolej, koji bi se prema Brownovim željama trebao izgraditi na njegovom imanju u Južnoj Karolini. (Hina)



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:35