Lončareviću ugovor, Šoliću poziv BiH

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.05.2007. u 12:37

OSIJEK - Starih ugovora u Gradskom vrtu je malo. I nemilosrdno "cure". Milardovićev recimo. I neće zacijelo ni biti obnavljan. Sve ostalo mahom su u posljednjih godinu-dvije dana potpisani ugovori, a čija je zanimljivost i to što navodno nijedan u sebi ne sadržava odštetnu klauzulu. To će reći da je NK Osijek u solidnoj poziciji zadržavanja igrača.

U trenutku formiranja tih ugovora vrijednost pojedinaca nije bila značajna - "sve po 10 kuna", i danas kupcima zanimljivi klinci bi jednostavno mogli "zdimiti" iz Osijeka da nije otvorenih ruku kluba u formiranju cijene. Ovih dana "na tržnici" su Jukić, Skender i Junior Lopes. Za njih nema fiksne odštete. I pretpostavka je da će Osijek za primjerice vratara "letvicu" podignuti ozbiljno iznad milijun eura. Bilo bi grdo da je Skenderu u ugovoru kakav trivijalan iznos iz vremena kada još nije bio pozvan u reprezentaciju i kada se o njemu nije govorilo kao o najboljem vrataru lige. - Nitko od naših nema takvu klauzulu. Sve je stvar dogovora - rekao je sportski direktor Alen Petrović, dodajući da još nema novih vijesti o prodaji spomenutih.


Trener NK Osijek, Ilija Lončarević, produljio je ugovor s "bijelo-plavima" za još dvije godine.

Obvezao se ostati u Gradskom vrtu do kraja sezone 2009., očito zadovoljan napretkom momčadi koju vodi. Ugovor je produljen u utorak. as
Ilija Lončarević produljio ugovor s NK Osijek za još dvije godine


Izbornik nogometne reprezentacije BiH, Fuad Muzurović, u četvrtak će u Sarajevu objaviti popis igrača za predstojeće dvije utakmice te selekcije protiv Turske i Malte.

Na popisu za dvije sarajevske utakmice gotovo sigurno naći će se i ime osječkog veznjaka, apsolutnog iznenađenja polusezone u Gradskom vrtu, Aleksandra Šolića. Šansu da od pričuve Pomorca i HD-a postane prvotimac NK Osijek Šolić je maksimalno iskoristio i nametnuo se izborniku BiH. S aspekta Osijeka, i on će sutra dobro koštati. as
Šolić u četvrtak u 11 sati na Muzurovićevu popisu?


Alan Srčnik

Izdvajamo