Lovrek u ponedjeljak ide u Kaiserslautern

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.07.2008. u 11:00

ZAGREB - Nakon kratkog odmora i nastavka treninga, sljedeći ponedjeljak “bijeli” kreću u Francusku gdje će na desetodnevnim pripremama imati četiri jake provjere (9. srpnja Montpellier, 11. srpnja Istres, 15. srpnja Cannes, 16. srpnja Monaco).

U autobusu neće biti Krune Lovreka, najboljeg Zagrebova igrača i strijelca, za čije se usluge najozbiljnije zanima njemački Kaiserslautern. Riječ je o klubu slavne tradicije, koji se može podičiti s nekoliko osvojenih njemačkih naslova i kupova te ulaskom u završnice Kupa Uefe i Kupa prvaka, ali je posljednjih godina blistavu biografiju malo potamnila činjenica da su u Drugoj ligi. Sada se žele ojačati, posebice u napadu, i vratiti u najelitniji nogometni razred. Pritom ne štede, pa su spremni zagrebašima platiti odštetu 500.000 eura, a Lovrek bi također “lijepo” zaradio.

- Pokazali su velike ambicije i želju da se vrate u Bundesligu. U ponedjeljak idem na dogovor, a ugovor još nisam potpisao. Važno je da sam potpuno zdrav i da sam već odigrao nekoliko utakmica - rekao je Lovrek.

Njemački klub je ozbiljno zagrizao za povratak u Bundesligu, želi po svaku cijenu dovesti Lovreka u svoje redove, ali to nije jedina ponuda koju najefikasniji zagrebaš ima u džepu.

- Nisu jedini zainteresirani. Posljednjih dana zove me dosta menadžera i klubova.

Kako sada stvari stoje, čini se da je Kaiserslauten bio najbrži. Istodobno, donedavni Zagrebovi juniori Kristijan Pavlović i Lovro Ščrbec potpisali su petogodišnje ugovore za portugalski Nacional Funchal.
Željko Petan

Izdvajamo