Lutka Hrgovića obješena na Maksimiru

ZAGREB - Velika plastična lutka, obučena u improvizirani dres Hajduka s bakljom među nogama i natpis “minirano”, posljednji je “pozdrav dobrodošlice” novom igraču Dinama, a bivšem kapetanu Hajduka Mirku Hrgoviću.



Ivanković: Ivančiću mnogo sreće, ali nakon ovoga kola



Nakon dolaska u Maksimir bivši je hajdukovac već otrpio silne uvrede, treninge pod nadzorom policije i neizravne prijetnje. Čak je i maksimirski travnjak zbog prosvjeda zasut bakljama tijekom utakmice s Linfieldom. Hrgovićev dolazak očekivano je izazvao “detonacije”. Riječ je o igraču obilježenom sukobom s navijačem Dinama na malonogometnom turniru Kutija šibica, ali lutka obješena o ogradu stadiona ipak je previše. Tako smatraju i u klubu iz kojega poručuju “kako je to prije svega stvar policije”.



Nakon utakmice u srijedu Hrgović je jasno rekao: “Nije mi žao što sam potpisao za Dinamo”. Je li ostao pri tom stavu, nismo uspjeli provjeriti. U klubu se nadaju da će bura oko njegova dolaska prestati ako se što manje spominje u medijima. U tu su svrhu i reakcije sročene u samo nekoliko riječi, a igraču je zabranjeno davati izjave. Reakciju na obješenu lutku pokušali smo dobiti i u Draškovićevoj ulici gdje je adresa Udruge navijača Dinama, organizacije koja okuplja najžešće pripadnike BBB-a.



- Apsolutno se ograđujemo od tog događaja. Duboko sam uvjeren kako to nije djelo naših pripadnika - rekao je Šagud koji je oštro osudio najnoviji čin izražavanja prosvjeda zbog dolaska Mirka Hrgovića. - Svjesni smo da nasiljem nećemo ništa postići - kratko je zaključio Šagud.





Kriminalistički su inspektori u petak navečer obavili očevid u Maksimirskoj ulici nakon čega su odnijeli lutku na vještačenje. Policajci će pomoću pronađenih tragova pokušati otkriti identite osoba koje su napuhanu lutku vezali štrikom oko vrata i potom je objesili o ogradu na visini od 3 metra.



- U međunožju lutke bila je umetnuta neiskorištena signalna raketa, a na kartonu ispred nje bilo je napisano “minirano”, dodala je Ljuba i napomenula da na teren nisu izlazili pirotehničari. (L. P.)

Lutka je na vještačenju

ZAGREB - Provodimo izvide i tragamo za počiniteljima, a kako će se djelo okvalificirati, znati ćemo po dovršetku postupka, izjavila je glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba.

 



Alen Lesički
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:54